Zaterdag 4 juli, 2020

Nieuws uit Veurne

Door het coronavirus werden noodgedwongen heel wat activiteiten geannuleerd. De Veurnsche Smoefeltocht is al elf jaar een vaste waarde in het activiteitenaanbod, maar zal nu toch in een aangepaste vorm doorgaan.

Het was een verademing voor de creatieve zielen van kunstenaarsvereniging Het Zonnepalet toen ze na maanden lockdown weer hun teken- en schilderattributen konden bovenhalen in hun atelier in De Zonnebloem. Wat hadden ze hun wekelijkse bijeenkomsten gemist...

In het zaalvoetbal speelt ZVC Assebroeke voor het tweede seizoen op rij in eerste nationale, drie ploegen uit West-Vlaanderen treden aan in de Vlaamse competitie en de Vlaamse Zaalvoetbalbond West-Vlaanderen gaf bij de mannen nu ook de provinciale reeksen vrij.

Wie een bezoek brengt aan het Bakkerijmuseum van Veurne zal ontdekken dat dit een echte belevingsplek is. Je kan er tijdens deze zomervakantie een fantastische daguitstap van maken, en het museumbezoek combineren met een bezoek aan de reizende expo 'Koffiestories', een workshop en een zomerse picknick.

De 18-jarige Jade Rosseel uit Avekapelle kwam maandag als bij wonder heelhuids uit een zware autocrash. Haar Citroën Saxo werd achteraan op volle snelheid aangereden door een onoplettende bestuurster. Het gevolg was hallucinant: de wagen werd haast een meter ingekort. "Ik neem haar niks kwalijk", zegt Jade. "Maar een terugkomdag voor beginnende bestuurders is verplicht. Waarom niet voor ervaren chauffeurs?"