Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Veurne

In het Pop-Up Theater van Studio 100 in Puurs zal dit najaar 'Vergeet Barbara' te zien zijn, een nieuwe musical rond het oeuvre van zanger Will Tura. Studio 100-bezieler en producent Gert Verhulst zal zelf een van de hoofdrollen vertolken en maakt op die manier zijn musicaldebuut. Ook onder meer Jonas Van Geel, James Cooke en Jelle Cleymans zullen er op het podium te zien zijn.

Het schepencollege heeft het licht op groen gezet voor de aankoop van twee extra AED-toestellen in Veurne. Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De nieuwe toestellen komen er in Steenkerke en Avekapelle.

Een 29-jarige vrouw uit Kortrijk is met onmiddellijke aanhouding veroordeeld tot 3 jaar effectieve celstraf door de Veurnse strafrechter omdat ze op georganiseerde wijze tientallen namaaksmartphones en -tablets verkocht. De toestellen, die niet naar behoren werkten, liet ze overkomen vanuit China via postorderbedrijven om ze via tweedehandssites door te verkopen. Met de kopers sprak ze af aan het station in Kortrijk. Opvallend is dat ze telkens een blonde pruik droeg.