Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Torhout

De familie Crombez heeft zondagnamiddag voor een heuse stunt gezorgd aan het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus. Met een hijskraan vanop een vrachtwagen werd kleindochter Els Crombez in een hoogtekooi tot bij het raam van de 96-jarige Remi Crombez gehesen om de man met een spandoek een hart onder de riem te steken. Het stadsbestuur had geen toestemming gegeven voor de actie.

Op maandag 30 maart start in het Torhoutse kinderdagverblijf 't Mezennestje een noodopvang, los van de gewone opvang voor de habitués. De doelgroep zijn kinderen vanaf de geboorte tot 3 jaar die in normale omstandigheden geen crèche of onthaalouder nodig hebben, maar door de coronacrisis uitzonderlijk niet bij bijvoorbeeld oma of opa terechtkunnen.

Goed nieuws voor het zorg- en inclusieproject De Peerdenposterij in de Rijselstraat. De werkzaamheden zitten op schema en als dat zo blijft, zou het geheel gebruiksklaar moeten zijn tegen de zomer. Dat omhelst zowel het gerestaureerde, beschermde hoofdgebouw de oude afspanning als de 22 nieuwe assistentiewoningen op het achterliggende perceel. Drijvende kracht Joost Vanhaerents is tevreden. Van de stijlvolle flats zijn er nog maar zeven te koop.

Al minstens vijf jaar gaan Guido Damman en zijn vrouw Claudine Billiet overwinteren in Spanje. Dit keer is het echter niet geworden wat ze ervan verwacht hadden. Eind vorige week dienden ze in allerijl hun vertrouwde camping in Motril te verlaten, de stad in het zuiden van het door corona zwaar besmette land. Na een helse rit van ruim 2.000 kilometer met hun auto en caravan zijn ze gelukkig heelhuids thuisgekomen.

Het Torhoutse VTI, dat eerder al mondmaskertjes aan het Sint-Rembertziekenhuis schonk, heeft nu welgeteld 222 gezichtsmaskers geproduceerd op vraag van het stadsbestuur. Ze zullen op de eerste plaats gebruikt worden door de zorgverleners in de triagepost in zaal De Mast en eventueel ook in het woonzorgcentrum Sint-Augustinus.

Generatiegenoten, Torhoutenaars, concurrenten bij de jeugd, maar ook al jaren vrienden en trainingsmakkers. Triatleten Kris Coddens (39) en Joerie Vansteelant vinden in deze coronatijden steun bij elkaar en gaan meer dan ooit samen trainen.