Maandag 6 april, 2020

Nieuws uit Tielt

Ondanks dat het in en rond de jeugdlokalen al enkele weken stil is door de afgekondigde coronamaatregelen blijven veel jeugdbewegingen creatief in de weer om hun leden ook in deze quarantaine tijden toch nog een aangename tijd te bezorgen.

Rik Lemey is op woensdag 1 april op 61-jarige leeftijd overleden in het AZ Delta van Roeselare. De ex-cafébaas van Dzjing's leed al vijf jaar aan kanker. Anderhalf jaar geleden nam hij nog afscheid van zijn levenspartner, Guy Ravelingien.

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

De is een mens als alle andere, dus is ook Dirk Braeckevelt momenteel tot zijn 'kot' veroordeeld. Al zit hij daar absoluut niet met zijn vingers te draaien. "Ik beantwoord vragen op de ondernemerslijn van Unizo. Bij het begin van de lockdown hebben we met amper tien collega's 28.000 telefoontjes verwerkt in één week tijd."

De Ronde Tafel van Tielt, een serviceclub van jonge ondernemers, wil het Tieltse zorgpersoneel dat momenteel in de frontlinie de strijd tegen Covid-19 aangaat een hart onder de riem steken. Tegelijk wil de club de Tieltse economie een duwtje in de rug geven. Door 8.000 euro aan Tieltse cadeaubonnen te schenken aan zorgverleners uit Tielt, koppelt de Ronde Tafel van Tielt zijn twee doelgroepen aan elkaar.

Op dinsdag 7 april gaan de containerparken opnieuw open. Dat geldt ook voor de recyclageparken van IVIO (Izegem, Tielt en negen omliggende gemeenten), maar daarbij hoort wel een hele handleiding. Zo kun je per gezin maar één keer per 14 dagen een recyclagpark bezoeken. Er wordt ook met aandrang verzocht de recyclageparken enkel te bezoeken als het echt noodzakelijk is.

De al langer beloofde trajectcontrole op de N327 tussen Tielt en Wakken wordt deze maand operationeel. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). "De trajectcontrole moet er voor zorgen dat de snelheid en de kans op ongevallen op deze gewestweg daalt", stelt Bert Maertens.