Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Staden

De Stadense sportraad verkoos in gemeenschapscentrum Het SWOK de sportfiguren van 2019. Ook de trofee voor sportverdienste werd er uitgereikt. Die ging naar Luc Vandeputte en Patrick Huyghe. Het duo zette zich ruim een halve eeuw in voor voetbalclub S.K. Oostnieuwkerke. De trofee werd voor een deel postuum uitgereikt. Luc Vandeputte overleed in oktober immers aan een slepende ziekte.

Koen Maertens startte twee decennia geleden samen met zijn toenmalige echtgenote vakantiehoeve Open Huis op. Open Huis is evenwel meer dan alleen maar een vakantiehoeve. Het is ook een actieve schapenboerderij waar ook seminaries, feesten en lessen Frans plaatsvinden. Ook de jaarlijkse familiebeurs "Schone Schaapjes" heeft er zijn thuishaven. Open Huis is ook een echt familiebedrijf.

De hulpdiensten werden in de nacht van donderdag op vrijdag kort na middernacht opgeroepen naar de firma Westvlees langs de Ommegang-West in Westrozebeke. Daar voelden een drietal Franssprekende medewerkers zich onwel. Ze klaagden onder andere over pijn aan het hoofd. De medewerkers, die aan het werken waren met een warmtereiniger, meenden een chloorlek vast te stellen en belden zelf de hulpdiensten op.