Nieuwe Oostendse zwembad ‘Brigitte Becue’ opent op 1 mei

Het nieuwe zwembad is zo goed als gebruiksklaar.© gf
Het nieuwe zwembad is zo goed als gebruiksklaar.© gf
Redactie KW

Het nieuwe zwembad in Oostende aan de Northlaan, dat de naam Brigitte Becue kreeg, opent binnen een maand de deuren. De werken liepen wat vertraging op waardoor de oorspronkelijk voorziene opening begin dit jaar moest worden uitgesteld. Intussen heeft de aannemer het gebouw opgeleverd en wordt alles voorbereid zodat het zwembad op 1 mei kan openen.

Het gebouw met olympisch bad, recreatief gedeelte met wellness, glijbanen en cafetaria werd opgeleverd. “Er wordt nu hard gewerkt om het zwembad en de cafetaria volledig in te richten, het personeel op te leiden en alles voor te bereiden voor de opening voor het grote publiek”, vertelt eerste schepen Björn Anseeuw, bevoegd voor Stadseigendommen.

Baantjeszwemmers

De bedoeling is om het zwembad Brigitte Becue op zaterdag 1 mei te openen. Het oude zwembad blijft in gebruik tot en met zondag 25 april. Tussen 26 april en 30 april gebeuren dan de laatste verhuiswerken.

“Door de huidige coronamaatregelen kunnen voorlopig enkel baantjeszwemmers terecht in het huidige zwembad aan Drie Gapers. Afhankelijk van de maatregelen op het moment van de opening, bestaat de kans dat in de eerste periode na de opening ook enkel baantjeszwemmers zullen kunnen genieten van het nieuwe zwembad Brigitte Becue”, geeft schepen van Vrije Tijd Bart Plasschaert aan.

Abonnementen blijven geldig

De huidige abonnementen blijven geldig tot eind april. Het resterende aantal betaalde zwembeurten op de meerbeurtenkaart wordt verrekend bij de aanschaf van een abonnement of meerbeurtenkaart voor het nieuwe zwembad. Zwembadgebruikers kunnen daarvoor terecht bij het kassapersoneel. (red)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.