Marie Cathenis (BZK) is nationaal artistiek zwemkampioen

Marie Cathenis (Koninklijke Brugse Zwemkring) is nationaal kampioen artistiek zwemmen bij de U12. (Foto ACR)
Redactie KW

Marie Cathenis van de Koninklijke Brugse Zwemkring kroonde zichzelf tot tweevoudig Belgisch kampioen artistiek zwemmen bij de U12. Eind oktober behaalde ze in Mechelen een gouden medaille voor de technische figurenwedstrijd. Acht meisjes van de Miniemen A (U12) van BZK voerden toen vier opgelegde figuren voor een jury uit in een deelnemersveld van ongeveer 150 leeftijdsgenoten.

Marie Cathenis uit Brugge toonde zich als sterkste met een score van 63,6. Op Wapenstilstand volgde voor haar het BK vrije routines in La Louvière of het zwemmen op muziek. Na de eerste plaats op het BK figuren had ze uiteraard een mooie uitgangspositie en kreeg ze op de uitvoering van haar solo met 60,9 eveneens de hoogste score met een logische gouden medaille overall als resultaat.

“Marie is met haar twaalf jaar aan haar laatste jaar bij de miniemen bezig en ze is voor de eerste keer nationaal kampioen”, weet Sigrid Vergauwe als afdelingshoofd artistiek zwemmen bij BZK. “Marie is technisch heel sterk. In solo heeft ze in een jaar tijd veel opgepikt met nu toch wel een mooi resultaat, wat een motivatie is voor de ganse groep artistieke zwemmers binnen BZK.”

In het verleden had de Brugse Zwemkring met Jana Vancoppenolle een supertalent in het kunstzwemmen. Zij behaalde in 2006 de nationale titel bij de senioren. “Toen zij jonger was werd zij beter, maar in haar zog volgden de anderen en beleefden we echt hoogdagen. We hopen dat dit nu opnieuw lukt”, aldus Vergauwe.

Zondag 14 november neemt Fien Vandewal, in het verleden reeds goed voor Belgische titels, voor BZK met haar solo deel aan het BK vrije routines bij de Junioren (U18) in Zwevegem. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.