Kortemarkse Elise Decaesstecker zwemt tijd voor deelname aan EJK

Elise Decaesstecker (Zwemvereniging Bruinvissen Diksmuide) kwalificeerde zich op de voorbije Open Flemish Qualification voor het Europees kampioenschap voor junioren op de 100 meter rugslag.

Elise Decaesstecker.© Facebook VZF
Elise Decaesstecker.© Facebook VZF

Met een tijd van 1:03’34” zwom Elise Decaesstecker zondag op de tweede dag de limiet die nodig is voor deelname aan het EJK komende zomer. In de namiddag lukte haar dit opnieuw in 1:03’36”.

De Open Flemish Qualification Meet had het voorbije weekend op zaterdag en zondag plaats in een organisatie van de Vlaamse Zwemfederatie in het zwembad Wezenberg in Antwerpen. Na drie Covid-sneltestsessies, waarbij alle aanwezigen getest werden op vrijdag en zaterdagochtend, gingen nadien de wedstrijden van start, die als een FINA A ook open stond voor atleten met een andere nationaliteit. De Belgische zwemmers die reeds geselecteerd zijn voor het EK waren er niet bij, ook omwille van hun stage.

Favoriete discipline

De 16-jarige Elise Decaesstecker uit Kortemark zwemt al sinds haar vijfde en is actief binnen de Topsportschool in Antwerpen. Rugslag is haar favoriete discipline. Ze behoort in haar leeftijdscategorie tot de absolute Vlaamse top. In 2019 nam ze reeds deel aan het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan.

Op de 100 meter rugslag in Antwerpen was Elise goed voor een tweede plaats en moest ze Jade Smits (Brabo) laten voorgaan. Dat was ook zo op de 50 meter rugslag.

Smits zwom op die afstand overigens met 28.66, 3 honderdsten een nieuw nationaal record en een seconde sneller dan haar vorig BR dat ze enkele weken geleden zwom op de Flanders Qualification Meet. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.