Emma Plasschaert zeilt deze week een race in Portugal

Emma Plasschaert met vader-schepen Bart in het nieuwe stedelijk zwembad Brigitte Becue.© PR
Emma Plasschaert met vader-schepen Bart in het nieuwe stedelijk zwembad Brigitte Becue.© PR
Redactie KW

Het is aftellen voor Emma Plasschaert richting Olympische Spelen. Ondertussen zeilt ze opnieuw in Portugal.

Emma Plasschaert verblijft al een goede week in het Portugese Vilamoura waar ze in de tweede helft van april aan een continentale kwalificatierace deelgenomen heeft. Vlak voor haar vertrek had ze met vader Bart, schepen voor vrije tijd in Oostende, het pas geopende zwembad Brigitte Becue in Oostende getest en goedgekeurd.

Voorlopig zijn er geen officiële zeilwedstrijden meer maar enkele coaches van Portugal, Spanje en Groot-Brittannië hebben de koppen samengestoken en ensceneren een wedstrijd van één week. Alhoewel er niets officieel aan die wedstrijd is, bevat ze toch volledig het format van een wedstrijdweek. Alle deelneemsters willen deze week in die race ook extra wedstrijdritme en startervaring opdoen.

Na die wedstrijd trekt Emma Plasschaert nog een week naar het Canarische eiland Lanzarote. Daar hoopt ze te kunnen trainen in een omgeving met veel wind.

Begin juni zou er nog een wedstrijd volgen in Nederland en dat zou waarschijnlijk de laatste race voor de Olympische Spelen zijn.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten