Dit weekend vindt de swimmarathon voor de Special Olympics plaats in Komen

(foto ZB)
Zenon Bekaert
Zenon Bekaert Medewerker Beselare

Nu zaterdag 11 maart gaat de veertiende swimmarathon, ingericht door de Lions Club Comines-Europe, door in het zwembad Aqualys te Komen. Na twee jaar verplichte afwezigheid is de organisatie er meer dan ooit van overtuigd dat veel zwemmers met een hart voor deze sport aanwezig zullen zijn om de opbrengst te schenken aan de Special Olympics Belgium. Die laatste zijn zich aan het voorbereiden voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

Tien uur lang zal het zwembad van Komen het decor zijn van enthousiastelingen die zich het hart uit hun lijf zwemmen om in de tabel van winnaars opgenomen te worden. Al vanaf 8 uur tot 18 uur worden aan de stand van de Lions Club de resultaten bijgehouden van afstanden.

Carnavalseditie

Dit jaar heeft men er een nieuw element aan toegevoegd en dit heeft wellicht te maken met het feit dat carnaval in het land is. Vanaf 15.30 uur kan iedereen verkleed komen zwemmen, en dit tot 18uur.

Om 18.30 uur worden de prijzen en medailles uitgereikt voor de langste afstand, de oudste en de jongste deelnemer, vrouwen en mannen van buiten de zwemclub. Daarnaast zijn er ook prijzen voor de scholen en verenigingen. In 2019 en 2020 bedroeg de afstand van David Boutry respectievelijk 28,650 km en 31 km. Benieuwd of hij dit kan evenaren voor een derde keer.

Inschrijven

In groep betaalt men 3 euro, individueel wordt er 6 euro aangerekend. Kinderen onder twee jaar kunnen gratis binnen. Het dragen van een badmuts is voor iedereen verplicht. Inschrijven is verplicht voor 9 maart 20 uur. Dit kan online via de site van de swimmarathon.

Afspraak dus op zaterdag 11 maart vanaf 8 uur in het zwembad Aqqualys te Komen voor de veertiende swimmarathon van de Lions Club Comines-Europe. (ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier