Brugse zwemster Indra Vandenbussche opnieuw naar de VS om te sporten en te studeren

Indra Vandenbussche vertrok woensdag naar Dallas om te studeren en te sporten. (foto ACR)
Redactie KW

Indra Vandenbussche is woensdag opnieuw naar de Verenigde Staten vertrokken om het sporten en studeren aan de Southern Methodist University in Dallas verder te zetten. “Dat wordt opnieuw genieten, krachttrainingen opbouwen en technieken verfijnen.”

Indra Vandenbussche (19) gaat er haar tweede jaar in. Ze kreeg er een full scholarship voor de richting Mecanical Engineering with Biomedical specialization. Hiermee hoopt ze na vier jaar bacheloropleiding later aansluitend in ons land een masteropleiding bio-ingenieur te kunnen volgen. De zwemster van de Kon. Brugse Zwemkring (BZK) kwam halfweg mei na haar eerste jaar terug naar ons land. Ze ging met de familie op reis, nam onder andere deel aan het BK en deed voor het derde jaar op rij een vakantiejob als redster aan de kust, in Blankenberge.

“Interventies doen en geregeld oefenen om ons alert te houden is part of the job”, vertelt ze. “En het BK vormde niet echt een hoofddoel. Ik nam het erbij om gemotiveerd de zomer door te komen, in vorm te blijven. Mijn tijden waren goed, gezien dat het middenin in mijn job aan zee viel. In vrije slag behaalde ik toch drie keer zilver.”

Het eerste jaar in Dallas was voor Indra net of ze in een Amerikaanse droom leefde. “Met het zwemteam deden we alles samen. Ik verbleef met een andere zwemster, uit Oklahoma, in een klein kamertje. Meer moest dat niet zijn, want studeren deden we in de bib en eten in de restaurants op de campus, waar ook de trainingen plaatshadden. De lessen waren omwille van corona afwisselend online en dan weer niet”, vertelt de zwemster die in Brugge twee keer de trofee van Sportvrouw in ontvangst mocht nemen.

“Vanaf komend schooljaar zou alles weer normaal verlopen en mogen we met zijn allen naar de les. Het zal voor mij ook vlotter gaan, want in het begin was het toch aanpassen. Alles was in het Engels. Ik verblijf nu in een grotere kamer, met meer sociaal leven en ik zie het zitten om weer volle bak te trainen.”

Grote namen

De sportteams van de Southern Methodist University in Dallas worden de Mustangs genoemd en maken deel uit van de competitie Conference USA.

“Op de twee belangrijkste wedstrijden in ons seizoen Midseason and ACC, the American Conference Championships zwom ik allemaal besttijden. De sfeer op wedstrijden is er toch wel bijzonder. Er volgden dan nog twee Pro Series. In San Antonio in het zuiden van Texas waren we met drie SMU-zwemsters. Een bijzondere ervaring, met allemaal grote namen zoals Katie Ledecky, Simone Manuel en Caleb Dressel. Daarna mocht ik naar de Pro Series van Mission Viejo in Californië, als enige SMU-zwemster tussen al die grote sterren.”

(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier