ZVC Assebroeke debuteert met nipt verlies op het hoogste niveau

© (Foto ACR)

De Brugse zaalvoetbalploeg promoveerde dit seizoen naar eerste nationale en moest op de eerste speeldag naar Schaerbeek, waar men met 5-4 verloor.

ZVC Assebroeke werd vorig seizoen voor de zesde keer in zeven seizoenen kampioen en promoveerde zo naar eerste nationale van het zaalvoetbal. Het is van het seizoen 2004-2005 geleden dat een West-Vlaamse ploeg op het hoogste niveau speelde en dat was toen met ZVC 147 Brugge. Assebroeke moest in zijn openingsmatch meteen naar de regerende kampioen Schaerbeek, vorige week ook nog winnaar van de Supercup tegen Hannuit. De Brugse ploeg kon tien spelers tussen de lijnen krijgen. Diego Dewilde en Brian Vanholm maakten hun debuut. Verder waren het de vertrouwde gezichten van de voorbije jaren: Vittor en Darco Masselus, Yentl Vanthorre, Stan Braem, Laurenz Simoens, Jason Deswarte, Jason Vandelanoitte en Arvid Lenihan.

Na een studieronde van enkele minuten ging het spel goed over en weer en na bijna een kwartier kwam Assebroeke op voorsprong via Braem, die beheerst scoorde. Een teken voor de thuisploeg om wat scherper te spelen en dat zorgde voor de 1-1. Simoens zette Assebroeke op 1-2 maar nog voor de rust kon Schaerbeek een 3-2 op het bord zetten.

In de tweede helft bracht Braem met zijn tweede goal van de avond de score opnieuw gelijk en in de elfde minuut werkte Deswarte mooi af: 3-4. Assebroeke behield controle over de wedstrijd en voor de kampioen was het vooral zoeken om de juiste opening te vinden. In minuut 17 lukte dat ook na een toch wel mooie aanval. Assebroeke werd bij de gelijke stand even overmoedig en dat werd op dit niveau gendadeloos afgestraft: 5-4. Assebroeke kreeg in het slot van de wedstrijd nog kansen op de gelijkmaker, maar miste vooral scherpte bij de afwerking.

Assebroeke speelt vrijdag 13 september tegen FSG Wavre. De wedstrijd vindt plaats om 21.30 uur in sporthal De Landdijk in Zeebrugge omdat er tot ten vroegste januari in de vertrouwde thuishaven, sporthal Jan Fevijn in Assebroek, renovatiewerken aan de gang zijn.