Zulte Waregem wint met 1-2 van Wigan Athletic

© BELGA
Redactie KW

Zulte Waregem heeft op de vijfde speeldag van groep D Europa League gewonnen van Wigan Athletic met 1-2.

Daardoor heeft Essevee zijn lot in eigen handen om Europees te overwinteren. Zulte Waregem, gesteund door 600 supporters, kwam al in de zevende minuut op achterstand. Barnett opende de score na een mooie aanvallende actie van McManaman.

Gelijkmaker

Thorgan Hazard diende Wigan in de 37ste minuut van antwoord. Doelman Nicholls liet een houdbare bal van de draaischijf door zijn handen glippen. Voor de pauze kwam Essevee nog enkele keren goed weg.

Malanda

De vicekampioen, die in de eerste groepsmatch tegen Wigan thuis op een scoreloos gelijkspel bleef steken, kwam in de 61e minuut door gestuntel van Colpaert in de eigen rechthoek bijna in de problemen. Bossut bokste de schicht van Powell echter uit doel. Wigan voerde de druk verder op, maar het was Malanda die in de 88e minuut met een prachtig afstandsschot drie kostbare punten voor Zulte Waregem binnenhaalde.

Tweede plaats in groep

In de andere partij in groep D speelde Rubin Kazan thuis 1-1 gelijk tegen Maribor. De Russen zijn daardoor zeker van kwalificatie voor de 16e finales. In de stand leidt Kazan met 11 punten. Dan volgen Zulte Waregem (7), Wigan (5) en Maribor (4). Op de slotspeeldag, 12 december, ontvangt Essevee Rubin Kazan. Wigan Athletic trekt naar Maribor. JKE/

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.