Zulte Waregem wint erg gevleid van Cercle Brugge in heenwedstrijd van kwartfinales beker

De vereniging verdiende absoluut meer dan een 1-0-nederlaag, maar ze sprong veel te slordig om met de kansen.

Verrassend nieuws bij Zulte Waregem: geen Thorgan Hazard op het wedstrijdblad. Hij ondervindt lichte hinder aan de kuit en werd uit voorzorg aan de kant gehouden. In doel kreeg Sébastien Bruzzese, zoals in de vorige bekerduels, de voorkeur op Sammy Bossut. Ander opmerkelijk feit was de terugkeer van Bruno Godeau centraal in de verdediging als vervanger van de zieke Steve Colpaert.

Bij Cercle geen Junior Kabananga (geschorst) en ten opzichte van de competitiewedstrijd tegen Bergen verhuisde Lukas Van Eenoo naar de bank. Zo kwamen Gregory Mertens en Stephen Buyl in de basis.

Snelle openingstreffer Zulte Waregem

Amper 6 minuten had de thuisploeg nodig om de score te openen. Davy De fauw kreeg een afvallende bal op de slof en knalde die in één tijd buiten het bereik van Joris Delle binnen. Cercle dreigde via Stephen Buyl en Bruzzese moest Mertens van een kopbalgoal houden.

Groen-zwart was na die sterke opener van Essevee baas, maar ging soms te overhaast te werk bij de laatste pass of was onmondig voor doel.

Rust zonder verdiende gelijkmaker Cercle

Kort na het halfuur moest Delle zich nog eens strekken om een kopstoot van Jens Naessens uit doel te duwen en ook Raphaël Cacérès, die eerder al de vuisten van Delle schroeide, vond de keeper van de vereniging nogmaals op zijn weg. Ruststand: 1-0, maar Cercle verdiende op dat moment minstens de gelijkmaker.

Verboom houdt Buysse van doelpunt

In het begin van de tweede helft kon Cacérès, de gevaarlijkste man bij Zulte Waregem, twee kopkansen niet benutten. De gelijkmaker van Cercle leek in de 70ste minuut echt wel een feit: Bart Buysse legde aan, Bruzzese was geklopt, maar Bryan Verboom sprong hem nog bij op de doellijn. Ook Michael Uchebo kopte nog een grote kans naar de sterren. De laatste kans van de bezoekers, een schot van Tim Smolders, stierf in de armen van Bruzzese.

Dit verlies heeft de Cercle alleen aan zichzelf te danken. Als het midden januari hetzelfde niveau haalt in de terugmatch, is Zulte Waregem nog geen halvefinalist.