Zulte Waregem verslaat Charleroi en blijft mee aan kop

Zulte Waregem blijft mee de stand aanvoeren in de Jupiler Pro League na een 4-1-overwinning tegen Charleroi.

Trainer Francky Dury stuurde de ploeg de wei in die vorige zaterdag won op Beveren, met uitzondering van de aan de hamstrings geblesseerde Habib Habibou. Hij werd in de spits vervangen door Mbaye Leye.

De ongeveer 7.000 toeschouwers in het Regenboogstadion zagen de thuisploeg een blitzstart nemen. Binnen het kwartier stond het 2-0 met doelpunten van Franck Berrier op penalty en Thorgan Hazard, zijn eerste in de Belgische competitie.

Ook Verboom scoort

Een bijzonder defensief ingesteld Charleroi weigerde zijn egelstelling te verlaten en kreeg nog voor rust een derde doelpunt om de oren. Linksback Bryan Verboom, een huurling van Anderlecht, rondde een zelf opgezette actie met Berrier, Aleksandar Trajkovski en Davy De fauw als tussenstations knap af.

Onmiddellijk in de tweede helft sloegen de Karolo’s terug met een schot in de kruising van Ziguy Badibanga, maar Mbaye Leye nam in de 78ste minuut alle twijfels weg met een prachtige retro: 4-1. Totaal onverwacht trekt Zulte Waregem komende zondag als medeleider naar Club Brugge, dat na het verlies op Lierse drie punten achterstand telt op de Gaverbeekjongens.