Zulte Waregem stelt vijfde nieuwkomer voor op eerste training

Redactie KW

Kersvers Zulte Waregem-trainer Darije Kalezic verwelkomde woensdagvoormiddag 22 spelers op de eerste training. Onder hen een vijfde nieuwkomer: de Servische belofte: Luka Milunovic, amper 19 en door Essevee overgenomen van OFK Belgrado.

Voor het eerst in jaren hervatte Zulte Waregem de trainingen niet op een zaterdag, maar dat belette een 250-tal supporters niet om present te tekenen. Kalezic werd met een spandoek in zijn eigen taal begroet, terwijl langs het veld ook kritiek te lezen viel op enkele interne herschikkingen: ‘Steun aan alle afgedankte medewerkers’.

Viertal traint apart

Tijdens de oefensessie viel de afwezigheid van de nieuwe IJslander Olafur Skulason op. Hij onderging een kijkoperatie aan de meniscus en onderhoudt net als vaste waarden Habib Habibou, Sammy Bossut en Teddy Chevalier apart zijn conditie. De andere nieuwkomers Giuseppe Rossini, Davy De Fauw en de Deen Brian Hamalainen waren wel fit op de afspraak.

Studenten sluiten aan

„Habibou heeft het afgelopen seizoen met pubalgie beëindigd. De dokter wenst absoluut geen risico te nemen”, weet communicatieverantwoordelijke Arne Houtekier. Bossut, die ook een kijkoperatie aan de knie onderging, wordt langzaamaan terug in de groep geïntegreerd. Chevalier moet het dan weer enkele dagen rustig aandoen met een verzwikte enkel. Na deze week sluiten ook de studenten Thomas Van Der Haegen en Pavel Verstraete bij de groep aan.

Servisch toptalent

Bij de achttien spelers die alles meededen, viel een nieuw gezicht te begroeten. De Servische belofte Luka Milunovic tekende een contract voor vijf seizoenen. „Hij is een van de grootste beloften uit het Servisch voetbal. Voor zijn nog erg jonge leeftijd is hij erg professioneel ingesteld en zijn fysieke testen waren ronduit indrukwekkend”, weet Darije Kalezic. Milunovic heet een polyvalante speler te zijn die alle posities in het aanvallende compartiment aankan en wekte naar eigen zeggen ook de interesse van Zenit Sint-Petersburg en enkele Nederlandse en Portugese clubs.

(TVW)

Zulte Waregem stelt vijfde nieuwkomer voor op eerste training

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver en in het WTV-nieuws vanaf 18u00.