Zulte Waregem ontslaat trainer Darije Kalezic

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Darije Kalezic is niet langer de trainer van Zulte Waregem. De club zet zijn coach op straat na de tegenvallende resultaten. CEO Patrick Decuyper spreekt van een moeilijke beslissing. Hij wil binnen de week een nieuwe trainer.

De 42-jarige Kalezic coachte Zulte Waregem sinds mei 2011. Hij kwam over van het Nederlandse De Graafschap en volgde Hugo Broos op. Zulte Waregem staat na 19 speeldagen op een ontgoochelende 14e plaats in het klassement, met 15 punten. Het 1-0 verlies maandag op het veld van Club Brugge was voor Kalezic de spreekwoordelijke druppel. “Hoewel de club er van overtuigd is dat Darije Kalezic er steeds alles aan gedaan heeft om samen met de spelers resultaten neer te zetten, heeft de huidige positie van Zulte Waregem in het klassement tot het ontslag geleid,” schrijft de club in een mededeling.

Veel kwaliteiten

CEO Patrick Decuyper: “De beslissing om de samenwerking stop te zetten is niet evident. De voorbije weken hebben we steeds gehoopt dat een kentering nog mogelijk zou zijn, maar met onze huidige plaats in het klassement beseffen we dat er iets moest gebeuren. De ploeg is de afgelopen periode ook absoluut niet gediend geweest door het geluk. Het is zeer jammer dat het zo ver is moeten komen, want ik ben ervan overtuigd dat de trainer en de mens Darije Kalezic heel veel kwaliteiten heeft.”

Opvolgers

Op 2 januari vertrekt de spelersgroep op stage. Het is de bedoeling dat ze op dat moment een nieuwe trainer hebben. Zulte-Waregem zoekt iemand die de competitie kent en voldoende ervaring heeft. De komende dagen zullen ze de verschillende kandidaturen in overweging nemen. Op Twitter circuleren nu al de namen van Francky Dury en Glen De Boeck als mogelijke opvolgers.

Breuk

Al sinds november zat er een breuk tussen Darije Kalezic en Waregem aan te komen. In een interview met de Nederlandse krant Algemeen Dagblad haalde de Bosniër toen zwaar uit naar gedelegeerd bestuurder Patrick Decuyper. Hij hekelde onder meer zijn transferbeleid.

Zulte Waregem ontslaat trainer Darije Kalezic

Bekijk hier de reportagevia www.focus-wtv.tv

(BS)

Meer over dit onderwerp in de Krant van West-Vlaanderen in vanavond in het journaal van WTV.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.