Zulte Waregem laat tegen Charleroi zege en tweede plaats liggen

Essevee raakte in eigen huis niet verder dan een 1-1-gelijkspel en liet zo de wenkende tweede plaats in de stand liggen.

De 1-3-nederlaag tegen NK Maribor bleef niet zonder gevolg. Francky Dury voerde ten opzichte van donderdag liefst vier wijzigingen door in zijn basiself: Jens Naessens, Ibrahima Conté, Frédéric Duplus en Junior Malanda moesten wijken voor Raphaël Cacérès, Idrissa Sylla, Bruno Godeau en Mamoutou N’Diaye.

Mandanda onthoudt Hazard pareltje

Charleroi voetbalde in de openingsminuten goed mee met een bedrijvige David Pollet als opvallendste figuur. Een schot van de spits zeilde in de 7de minuut niet zo gek ver naast de kruising. Zulte Waregem probeerde het met schoten van Davy De fauw en Thorgan Hazard. Vooral de schicht van de draaischijf was een pareltje, maar de redding van de bezoekende doelman Parfait Mandanda was dat evenzeer.

Geduldig voetbal loont

Kort na het halfuur werd het geduldige voetbal van de thuisploeg beloond. Mandanda redde een schuiver van Hazard met de benen, maar de goed gevolgde Habib Habibou tikte binnen: 1-0. Voor Charleroi niet het sein om zijn verdedigende burcht op te blazen, waardoor in het vervolg van de eerste helft niet echt veel meer te beleven viel.

Habibou krijgt geen penalty

De bezoekers kwamen het gevaarlijkst uit de kleedkamer, maar pogingen van Neeskens Kebano en Damien Marcq konden de nul niet van het scorebord verdrijven. Habibou ging gretig neer in de grote rechthoek, maar scheidsrechter Frederik Geldhof zag er geen penalty in.

Snedige Waalse tegenstoten

De tegenprikken van Charleroi waren, ondanks wind in het nadeel, meestal snedig. Zo ook in de 60ste minuut, waarin Danijel Milicevic een snelle counter van de Karolo’s beheerst buiten het bereik van Sammy Bossut in doel werkte. Plots werd het muisstil in het Regenboogstadion, maar Essevee liet niet begaan. Sylla kon van dichtbij inkoppen, Guillaume François sprong zijn keeper bij op de lijn. Aan de overkant zorgde Sebastien Dewaest voor alarmfase rood door een corner met het hoofd nipt voorlangs te besluiten. Charleroi werd sterker en Bossut mocht van geluk spreken dat onoordeelkundig uitlopen niet tot een tweede goal van Milicevic leidde. Zijn poging van ver strandde op de kruising van een leeg doel.

Rood voor Kumedor

Dury begreep de ernst van de situatie en haalde Sylla en Sven Kums van het veld ten voordele van Naessens en Conté. In de 85ste minuut kopte Habibou een vrije trap tegen de paal. Cacérès deed de thuisaanhang in de rebound rechtveren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook Jens Naessens raakte niet meer voorbij een uitstekende Mandanda, terwijl Abraham Kumedor nog met rood van het veld werd gestuurd. Zulte Waregem blijft 4de op 1 punt van het duo Club Brugge-Racing Genk en 4 punten van leider Standard.