Zulte Waregem komt na dramatische openingsfase met de schrik vrij tegen Gent

De wedstrijd in het Regenboogstadion was er geen voor hartlijders. Zulte Waregem kon pas tien minuten voor tijd definitief het laken naar zich toetrekken door de 3-2 te scoren.

Francky Dury greep na het matige gelijkspel tegen Charleroi terug naar zijn vertrouwde ploeg. Junior Malanda, Ibrahima Conté en Jens Naessens, die afgelopen weekend rust kregen, namen hun plek in de basis weer in, waardoor Raphaël Cacérès, Mamoutou N’Diaye en Idrissa Sylla opnieuw op de bank belandden.

Dramatische terugspeelbal

Een bijzonder aarzelend gestart Zulte Waregem kwam al na 8 minuten 0-1 achter. Volledig in de lijn van de dramatische eerste minuten zette Bruno Godeau de Gentse spits Sloan Privat met een draak van een terugspeelbal op Sammy Bossut op weg naar de openingstreffer.

Kagé laat de 0-2 liggen

Net voor het kwartier kopte Jens Naessens de eerste kans voor Essevee een meter naast. Even later mocht de thuisploeg van geluk spreken dat Hervé Kagé er na nieuw mistasten van de verdediging geen 0-2 van maakte. Zulte Waregem bleef aanmodderen. Een compleet mislukte voorzet van Habib Habibou werd nog net voor de doellijn onderschept door Thorgan Hazard en Naessens kopte diens voorzet binnen, de gelijkmaker zowaar.

Essevee krijgt geen penalty

In het begin van de tweede helft zag scheidsrechter Denis Vanbecelaere geen penalty toen Privat de bal bij een hoekschopfase met de arm beroerde. Zulte Waregem ging verwoed op zoek naar een tweede treffer. Een schot van Naessens werd onschadelijk gemaakt door Sergio Padt. Op het uur miste Habibou een opgelegde kopkans. Het scenario van zondag leek zich opnieuw af te spelen in het Regenboogstadion, tot Hazard het in de 65ste minuut welletjes geweest vond. Waar iedereen een voorzet verwachtte van de broer van Eden, verraste hij Padt met een lage knal in diens korte hoek: Hazards 9de goal van het seizoen en 2-1.

El Ghanassy uit het niets

De Gentse invaller Yassine El Ghanassy wou niet onderdoen voor zoveel fraais: met een niet te stoppen krul in de winkelhaak zorgde hij voor de 2-2. Tot dan toe hadden we de Buffalo’s amper aan de kooi van Bossut gezien na de pauze. De wedstrijd ging plots weer op en neer. In de 79ste minuut gooide Malanda al zijn gewicht in de schaal in de zestien en bediende Habibou die erg proper de 3-2 tegen de netten tikte. Bij Gent werd Carlos Diogo kort voor tijd nog uitgesloten na een tweede gele kaart, maar de buit was binnen voor Essevee.