Zulte-Waregem dreigt goudhaantjes kwijt te spelen

Na een knappe heenronde hangen er toch onweerswolken boven de Gaverbeek. Het vertrek van Junior Malanda lijkt zo goed als zeker, terwijl er ook aan de mouw van Thorgan Hazard wordt getrokken.

© BELGA

Met 41 punten en een vierde plaats doet Zulte-Waregem nog goed mee in de Jupiler Pro League, terwijl in de Europa League de kwalificatie maar nipt werd gemist. Het fantastische vorige seizoen wordt dus knap bevestigd. Bovendien is Essevee ook in de beker nog actief.

Toch heeft Francky Dury kopzorgen tijdens deze eindejaarsperiode. Gisteravond vertelde hij aan Stadion op VTM dat hij al enkele weken het vertrek van Junior Malanda naar Wolfsburg vermoedde. “Iedereen werd wat nerveuzer in zijn entourage en dat weet ik eigenlijk wel genoeg. Dit zijn zaken die je moet aanvaarden. Als het zo in het contract staat en die jongen kan de keuze maken, dan heb ik daar alle begrip voor.”

Hazard op weg naar Anderlecht?

Volgens Het Laatste Nieuws moet Zulte-Waregem zich dan weer zorgen maken over Thorgan Hazard, straks favoriet voor de Gouden Schoen. Volgens de krant heeft de speler een mondeling akkoord met Anderlecht over een huur tot de zomer. Daarover wou Dury aan Stadion niet veel kwijt. “Ik denk wel dat hij blijft, maar je weet maar nooit. Wij zijn een kleine ploeg, met een klein budget. Dat betekent: als je het goed doet, dat er kapers op de kust zitten”, vertelt de Belgische trainer van het jaar, die ook aangaf dat zijn team op zoek gaat naar versterking.

(AD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.