Zulte Waregem bereikt kwartfinale beker door eenvoudige zege bij Charleroi

Wat als een moeilijke cupmatch te boek stond, draaide uiteindelijk uit op een eenvoudige 0-3-overwinning voor Zulte Waregem.

Francky Dury gaf het vijftal Sammy Bossut,Thorgan Hazard, Ibrahima Conté, Frédéric Duplus en Junior Malanda rust. Zij werden in de basiself vervangen door Sébastien Bruzzese, Mamoutou N’Diaye, Theo Bongonda, Bryan Verboom en Idrissa Sylla. Ook bij Charleroi startten met onder meer Danijel Milicevic en David Pollet enkele sterkhouders op de bank.

Habibou vroeg met de 1-0

Een eerste ‘nieuwkomer’ bij Essevee kon zich al na 12 minuten onderscheiden: N’Diaye stak door naar Habib Habibou en die gaf met een gekruist schot thuisdoelman Parfait Mandanda het nakijken. De gedroomde start op bezoek bij de Zebra’s, waartegen Zulte Waregem vorig seizoen in het eigen Regenboogstadion nog strafschoppen nodig had om verder te bekeren.

De eerste kans die naam waardig kreeg Charleroi pas na een halfuur, toen een afgeweken vrijschop van ex-Esseveeër Giuseppe Rossini maar enkele centimeters naast doel belandde. Even later dribbelde Habib Daf zich door de bezoekende defensie, maar hij besloot hard op Bruzzese. Vlak voor rust zag het 30-tal opgedaagde Esseveefans nog een kopbal van Habibou gered door Mandanda.

Thuisverdediging opgerold

Bij Charleroi begon Milicevic aan de tweede helft en de draaischijf van de Carolo’s zorgde al in de 46ste minuut ei zo na voor de gelijkmaker, maar Bruzzese tikte zijn vrijschop uit de rechterbenedenhoek. Charleroi kende voor eigen volk niet zijn beste avond. In minuut 49 liet de thuisverdediging zich al te eenvoudig oprollen door het trio Bongonda-N’Diaye-Kums. Die laatste tikte eenvoudig binnen. Op het uur nam Steve Colpaert een afvallende bal op de slof en poeierde droog de 0-3 tegen de touwen.

Charleroi versierde onder het commando van een sterk ingevallen Pollet een paar kansen, maar ving er veel te weinig mee aan. Al verdiende een omhaal van Rossini beter dan uiteen te spatten op het doelhout. Er had ook nog een vierde goal aan de overkant kunnen vallen. Dury lachte in zijn vuistje, want ook met de helft van de basisploeg op de bank heeft Zulte Waregem de kwartfinales van de Cofidis Cup bereikt. Daarin komt het uit tegen de winnaar van Cercle Brugge-Standard.