Zieke Klaas Vantornout geeft forfait voor wereldbekermanche in Rome

Redactie KW

Napoleon Games zit in de hoek waar de klappen vallen, want door ziekte presteerden zowel Kevin Pauwels als Klaas Vantornout niet op hun gebruikelijke niveau in de eindejaarsperiode.

Pauwels trok aan het eind van 2013 al richting het Spaanse Calpe en liet Baal vallen, Vantornout reist hem nu achterna. De Belgische kampioen uit Torhout verdween snel uit de wedstrijd in Baal en stond vandaag nog zieker op. “Zijn verkoudheid werd erger en er was nu ook sprake van koorts”, meldt teammanager Jurgen Mettepenningen.

Uitzieken

Vandaar de keuze om Klaas ook naar Calpe te sturen om er uit te zieken. “Want het is er momenteel heel goed weer, en dat doet Kevin Pauwels goed. Hij voelt zich intussen flink beter. Hopelijk kan Klaas er ook volledig gezond worden. Hij vertrekt morgen vrijdag naar daar en keert pas aan het eind van volgende week terug om het BK af te werken.” Vantornout geeft dus forfait voor de wereldbekermanche in Rome van komende zondag, een wedstrijd waarin Kevin Pauwels wel aan de start verschijnt.

(A.D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.