Zeges voor Maité Maes en Dennis Dieussaert tijdens Bredene Loopt

Podium Heren 14 km
Redactie KW

Weer en wind zorgden ervoor dat er geen nieuwe records gevestigd werden bij Bredene Loopt 2019, een organisatie van Bredene Sport Running Team, die zaterdag aan zijn vierde editie toe was. Met 407 atleten aan de start en een vlot verloop van de drie wedstrijden, over 4, 7 en 14 km, werd het toch weer een sportieve topper voor de gemeente Bredene.

Op elke afstand kwamen de eerste vijf atleten op het podium. Voor de korte afstand van 4 km ging de zege bij de heren voor de vierde keer naar Oostendenaar Benny Fischer. Hij won met grote voorsprong op Loran Nagels, Steven De Bruyne, Gillian Schockaert en Dylan Netens. De snelste dame op de 4 km was de 12-jarige Shanaya Schollaert, lid van Olympic Brugge, voor Lore Haeve, Sabrina Samaey, Sophie Tuttens, en Tanja Cleppe.

Podium Dames 4 km
Podium Dames 4 km

Op de 7 km klopte de Tieltse atlete Melissa Nobus, de Oostendse Jelena Pollentier, lid van Hermes Club Oostende. De andere ereplaatsen waren voor Emely Butseraen, Friese Maene en Nele Vande Kerckhoven. Dieter Roelandt, lid van AC Vlierzele, toonde zich op de 7 km bij de heren, sneller dan de Bredense favoriet, Jasper Vitse, Thibaut Melis, Arno Lambrecht en Fabrice Pasqué.

Start van de 7-14 km
Start van de 7-14 km

De deelnemers aan de 14 km moesten twee keer door het zachte zand op het strand ploeteren. Winnaar bij de heren werd de lokale favoriet, triatleet Dennis Dieussaert. Hij liep sneller dan Hannes Vandemoere, Christophe Vermeersch, triatleet Ben Verlet en Filip Moerman. Hermes Oostende triomfeerde bij de dames op de 14 km, met Maité Maes op één en Eva Jonckheere op twee. De andere ereplaatsen waren voor veterane Danielle Deley, Nathalie Lievens en Annelore Vander Bleeken.

Een fiere Hermes-trainer Michel Wynsberghe met Jelena Pollentier, Maité Maes en Eva Jonckheere
Een fiere Hermes-trainer Michel Wynsberghe met Jelena Pollentier, Maité Maes en Eva Jonckheere

Alle deelnemers werden beloond met een lekker Bredens biertje en voor de podiumwinnaars was er een gezond fruitpakket.

De jongste deelnemers van Bredene Sport Running Team
De jongste deelnemers van Bredene Sport Running Team

(FRO – Foto’s FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier