Yentl Bekaert Belgisch kampioen omnium bij oudste aspiranten

Redactie KW

Het winterseizoen baanwielrennen in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent werd zaterdag afgesloten met het BK omnium voor aspiranten.

Bij de veertienjarigen, de oudste categorie, was Yentl Bekaert uit Passendale duidelijk de beste. Hij won vier van de vijf onderdelen, maar door een zesde plaats in de afvallingswedstrijd moest hij toch tot het slotnummer wachten om de titel veilig te stellen. Jens Verstraete uit Geluwe en Thomas Vansteelandt uit Gits mochten Bekaert flankeren op het podium.

Bij de dertienjarigen was Mathias Declercq uit Veurne met drie zeges en twee tweede plaatsen ontegensprekelijk de terechte kampioen. Hij verwees Arthur Senrame en Thibo Destatsbader uit Lendelede naar de dichtste ereplaatsen.

Bij de twaalfjarigen legde Hoogledenaar Laurens Vandaele het beste parcours af. Jari Simoens uit Torhout strandde op twee punten en werd tweede, Wouter De Cleen was goed voor brons.

Bij de meisjes was de veertienjarige Lotte Rotman in vier van de vijf onderdelen de beste. In de eindstand ging ze de dertienjarige Shari Bossuyt uit Bellegem en haar leeftijdgenote Justine Louchaert uit Oostnieuwkerke vooraf. Tessa Zwaenepoel was de beste twaalfjarige in het gezelschap.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.