Yannick Peeters wint bij de juniores in Ruddervoorde

Redactie KW

Yannick Peeters heeft de Superprestigecross voor juniores in Ruddervoorde gewonnen. De zoon van Wilfried, ploegleider bij Omega Pharma-Quick.Step reed een volledige wedstrijd aan de leiding en haalde het afgescheiden voor Thijs Aarts en Stijn Caluwe. Thomas Joseph (6de) en Nick Van den Kerckhove (8ste) waren de enige West-Vlamingen in de top tien

Thomas Joseph (Vistamedia Hamme) uit Kemmel baalde na afloop. De jongere broer van ex-prof Stijn was door pech uit 26ste positie moeten terugkomen. Dat hij nog uiteindelijk nog kon opschuiven naar de 6de stek, bewijst het uitstekende vormpeil waarover Joseph momenteel beschikt. Vorige week won hij nog de cross in Bredene. “Dit is balen. Peeters was zeker te sterk, maar een topvijfplaats had er zeker ingezeten. Ik kreeg een duw waardoor mijn spaak in een andere fiets terechtkwam.”

Nick Van de Kerckhove (Mez Team Belgium) uit Oostkamp/Beernem finishte in het groepje met Joseph op de 8ste plaats. Ook hij presteert al een heel seizoen op een hoog en regelmatig niveau. “Als ik eerlijk mag zijn: deze wedstrijd had gerust nog een ronde langer mogen duren. Hoe langer de cross duurde, hoe beter ik me voelde. Dit jaar wil ik me bewijzen. Daarom haspel ik niet het B-circuit af. Volgende week trek ik naar de Koppenberg en Zonhoven. Of ik op een WB-selectie voor Koksijde mik? Ik hoop in de B-kern te geraken.”

Simon Jaecques (Balen BC) uit Houthulst-Klerken werd 16de, Mathias Declerck (Mez Team Belgium) uit Ardooie kende een uitstekende start, nestelde zich even in 3de positie, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een 21ste plaats. “In de opwarming kwam ik ten val en bezeerde ik mijn knie”, vertelde Declerck, twee weken geleden nog winnaar in Dottenijs. “Ook tijdens de race zat het niet mee. Maarliefst drie keer ging ik over de kop. Neen, in normale omstandigheden had hier veel meer ingezeten.”

Jorn Montaigne (Asfra Racing Team) uit Koekelare werd 25ste, Robin Alderweireld (CT Houtland-Westkust) uit Veurne 27ste en Stefano Museeuw (Team Ciclismo Mundial) uit Gistel 30ste. (TVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.