Woelige periode bij Eendracht Hooglede, trainer stapt op bij VP Gits

Redactie KW

Het rommelt bij Eendracht Hooglede, spelers weigerden er afgelopen weekend te spelen. Bij VP Gits is de trainer opgestapt.

„We scharen ons achter de trainer,” vertelt Eendracht-voorzitter Daniël Bruynooghe. „Spelers die hiermee niet akkoord gaan, mogen opstappen.”

De heisa startte verleden week donderdag toen Geert Dewanckele en Bart Vansteenkiste ter gelegenheid van de wekelijkse training merkten dat ze niet opgenomen waren in de selectie voor de komende wedstrijd. Trainer Paul Vanfleteren: „Geert en Bart haalden niet het gewenste niveau, daarom verdwenen ze uit de ploeg.”

Daarmee stopte het niet, integendeel, de bal ging aan het rollen. Vier spelers, en niet van de minsten, weigerden uit solidariteit om zondag aan de aftrap te verschijnen: Dieter Vandamme, Henk Casteleyn, Manfred Vanhie en Dominiek Bostyn. De spelers trokken naar het bestuur, maar vingen daar bot.

Woensdag maakte voorzitter Daniël Bruynooghe voor ons de balans op: „Het bestuur staat achter de trainer. Wie niet met die trainer wil werken, kan beter opstappen. De spelers mogen altijd iets vragen, maar wij willen wel de baas blijven. We willen dus niet meewerken met spelers die de trainer willen boycotten. Bart Vansteenkiste en Gert Dewanckele kunnen niet meer door dezelfde deur als trainer en bestuur. Ze zijn hier dan ook niet meer welkom als speler van Eendracht Hooglede.”

Trainer Pedro Nolf vertrokken bij VP Gits

“Verleden week kregen we de vraag van Pedro Nolf om de samenwerking stop te zetten” begint voorzitter Peter Hanne.„Pedro kon zich niet verzoenen met de resultaten die tot nu behaald werden. Pedro ging daarna aan de slag bij Poperinge. Hulptrainer Geert Samoy en sportief verantwoordelijke Piet Vandenabeele leiden sedert donderdag de trainingen. We zullen ons niet overhaasten, maar in alle rust een beslissing nemen.” (JD)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 27 november 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier