WK wielrennen 2013 in Hoppeland met aankomst in Poperinge? (UPDATE)

Redactie KW

Al een tijdje droomden sommigen ervan, maar nu zit de kans er dik in dat het Wereldkampioenschap wielrennen 2013 in de zuidelijke Westhoek verreden wordt, met aankomst op de Poperingse industriezone. De tijdrit zou dan van Brugge naar Knokke-Heist gaan.

Het wielercomité Hooglede-Gits haalde in 2007 de organisatie van het WK veldrijden binnen en een andere realisatie was het BK wielrennen voor Dames Elite vorig jaar. Maar hun echt grote ambitie was het wereldkampioenschap wielrennen op de weg naar hun regio te halen. 2012 ging naar Nederlands Limburg, omdat het voorgestelde parcours tussen Oostende en Hooglede door de UCI immers niet zwaar genoeg bevonden werd, wegens volledig vlak.

Start in Hooglede, aankomst in Poperinge?

Maar de plannen zijn niet opgeborgen. Volgens schepen Loes Vandromme (CD&V), zelf ook bestuurslid van Wielerclub Hoppeland, is het zo dat er een kandidatuur is van de Provincie West-Vlaanderen. „Er zijn natuurlijk een aantal steden die een vertrek- of aankomstplaats willen krijgen, maar er wordt heel sterk in de richting van Poperinge gekeken als aankomstplaats voor de belangrijkste wedstrijden, waarvan de Wereldbekerrit zelf ook. De reden is dat men de West-Vlaamse heuvelzone wil inlassen als scherprechter en dan niet ver daarvan de aankomst wil voorzien. Van Hooglede zou men dan eerder het vertrekdorp maken.”

Kemmelberg uitgesloten

De UCI kwam al een kijkje nemen naar de sportinfrastructuur op de Don Boscozone in Poperinge en zag het goed was. De Kemmelberg wordt evenwel uitgesloten omdat de UCI geen kasseien wil op het parcours. Maar de aaneenrijging van Monteberg, Zwarteberg, Rodeberg, Vidaigneberg en Baneberg kan er gerust voor zorgen dat het peloton uit elkaar wordt geslagen.”

(AH)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 18 juni 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier