WK Roeien: Tim Maeyens alweer vierde

Skiffeur Tim Maeyens is op het WK roeien in het Poolse Poznan vierde geworden, nadat hij vorig jaar op de Olympische Spelen ook al net naast het podium viel.

De wereldtitel ging voor de vierde keer op rij naar de Nieuw-Zeelander Mahe Drysdale, die in Peking brons pakte. De Brit Alan Campbell roeide zaterdag naar het zilver en de Tsjech Ondrej Synek naar het brons.

De 28-jarige Maeyens roeide van start tot finish in vierde positie en had nooit echt uitzicht op een medaille. De West-Vlaming stond voor de vierde keer in een WK-finale. In 2005 werd hij ook al vierde, in 2006 vijfde en in 2007 zevende. Hij roeide ook twee olympische finales: in Athene 2004 finishte hij als zesde en in Peking 2008 als vierde.

Tim Maeyens: ‘Mijn boot danste in de golven op en neer. Ik kreeg die niet echt onder controle, zodat ik niet kon verdapperen. Wel integendeel, mijn tweede 1000 meter bleek nu acht seconden trager en dan kan je geen medaille pakken’.

Bondscoach Harald Jährling: ‘Tim moet in een andere, zeg maar iets bredere boot, die minder gevoelig is aan woelig water. Toch mag dit niet echt een excuus zijn voor die vierde plaats, want meer zat er met een achterstand van één lengte op 500m van het einde, waar het erg moeilijk roeien was, echt niet in. Blijkbaar was de honger op een medaille zo groot dat hij in zijn jacht op dat eremetaal enkele foutjes maakten die hem zwaar werden aangerekend. Toch blijven we erin geloven, want ooit wordt het wel eens zijn dag’.

Bron: Belga

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.