WK-LOTING Samir Khetta uit Zulte supportert volgend jaar voor België én Algerije

Redactie KW

Samir heeft Algerijnse roots, maar zal los van het onderlinge treffen wel voor de Rode Duivels supporteren.

Vrijdagvond werd er geloot voor het WK in Brazilië en de Rode Duivels treden in 2014 aan tegen Algerije, Zuid-Korea en Rusland. Aanleiding voor onze redactie om meteen op zoek te gaan naar West-Vlaamse Russen, Algerijnen en Zuid-Koreanen én Algerijnse, Rusissche en Zuid-Koreaanse West-Vlamingen.

Algerijnse vader

De eerste die we vonden, is Samir Khetta uit Zulte. Samir is de zoon van een Algerijnse vader en een Belgische moeder en heeft in Zulte een electrozaak. “Mijn vader is in België sinds begin de jaren zeventig”, legt Samir uit. “Vooral in mijn jeugdjaren ben ik verschillende keren tijdens de vakantie op familiebezoek geweest in Algerije. Het is een prachtig land met leuke mensen, enorm veel cultuur. Helaas heeft de politieke situatie veel Europese Algerijnen tijdens de jaren negentig weggehouden uit het land.”

Voorkeur naar Belgische ploeg

Samir beschikt nog altijd over de Algerijnse nationaliteit en is daar ook fier op. “Ik voel me meer Belg dan Algerijn, maar mijn roots vergeet ik nooit”, zegt hij. Algerije staat momenteel 26e op de FIFA-ranking (België 11e), maar dat betekent niet dat Samir, volbloed voetbalfanaat én Essevee-supporter, makkelijk ‘kiezen’ heeft. “De loting heeft het vandaag moeilijk gemaakt, maar mijn voorkeur zal toch uitgaan naar de Belgische ploeg”, bekent Samir. “Maar tijdens de match België-Algerije zal ik neutraal supporter zijn, vermoed ik.”

(FV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten