Wim Decleir uit Harelbeke is Belgisch kampioen handbike

Redactie KW

Wim Decleir uit Harelbeke is in Oevel, in de provincie Antwerpen, Belgisch kampioen handbike geworden. En dat is geen verrassing, Decleir was torenhoog favoriet. Maar na een woelige periode in z’n privéleven is de nationale titel een opsteker. Zeker met het oog op de Paralympische Spelen in Londen. Daar is niets minder dan een gouden medaille het doel.

Op het biljartvlakke parcours in Oevel is er maar één favoriet voor de nationale titel. Wim Decleir was vorig jaar tweede op het wereldkampioenschap en werd uitgeroepen tot de beste Belgische paralympiër van 2011. Dat Decleir het BK van start tot finish domineert is dan ook geen verrassing. Samen met z’n ploegmaat Jean-François De Bergh, een handbiker uit een andere categorie laat ie de concurrentie ver achter zich. Ze finishen samen en zijn allebei Belgisch kampioen in hun klasse.

Procenten bij

Decleir zit nu in de laatste rechte lijn richting de Paralympische Spelen in Londen. Een gouden medaille is het doel. “Ik zit op schema. Ik ben gestopt met werken op 30 juni. Ik heb een zeer strikt schema om te volgen tot aan de Paralympics. Dat betekent nog een 20 procent meer trainen. Maar zeker en vast veel meer rusten. Ik ga nu nog een paar wedstrijden rijden en ga nog op stage naar Italië. En ik heb onlangs nog een wereldbekerwedstrijd in Madrid gewonnen. Ik zit goed, maar er moeten nog een paar procenten bijkomen om te winnen daar.”

Wim Decleir uit Harelbeke is Belgisch kampioen handbike

Bekijk hier de reportage

(DV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.