Wim Decleir is Paralympiër van het jaar

Handbiker Wim Decleir werd zondag tijdens het Sportgala 2011 verkozen tot Paralympiër van het jaar. De Harelbekenaar dankt deze titel vooral aan zijn knappe tweede plaats op het Wereldkampioenschap op de weg.

Op het wereldkampioenschap handbike, dat in september in Roskilde plaatsvond, nam Wim Decleir, die een been verloor na een auto-ongeval, aan twee wedstrijden deel. In de tijdrit werd hij vijfde, maar in de wegrit over 61,5 km presteerde hij heel erg sterk. In een spurt met acht knokte hij zich naar de tweede plaats en finishte op amper 30 cm van de Zuid-Afrikaanse winnaar Ernst Van Dyck. Wim Decleir, die in 2010 ook al de prestigieuze trofee Victor Boin kreeg, ontving zondag zijn trofee uit handen van Nick Nuyens, de winnaar van de Ronde van Vlaanderen. Hij is ook al zeker van deelname aan de Olympische Spelen volgend jaar in Londen.