Willy Naessens: “Ik zie Francky Dury nooit meer weggaan bij Zulte Waregem”

Redactie KW

Willy Naessens, voorzitter van Zulte Waregem, wil zijn teruggekeerde trainer Francky Dury nog meer sportieve verantwoordelijkheid geven dan in zijn vorige (lange) periode bij Essevee.

“In zijn eerste periode hier moest Francky er van alles bijnemen: meetings, spreekbeurten… De scouts kregen van hem een profiel van een gewenste versterking, maar het laat zich raden dat hij niet altijd tevreden was met de gehaalde spelers. Nu willen we hem zélf laten meekiezen. Ook sportmedisch moet hij de lijnen uitzetten. Op die manier zie ik hem hier nooit meer weggaan”, stelt de Esseveepreses (links op de foto).

Ceo Patrick Decuyper is volgens Naessens zelf vragende partij om het sportief beleid te laten schieten en zich volledig op het commerciële aspect te concentreren om de beoogde verdubbeling of verdrievoudiging van het budget te realiseren.

“Habibou doodbrave jongen”

De voorzitter gelooft ook dat het verhaal van Habib Habibou en Ouwo Moussa Maâzou – beiden werden onder de ontslagen Darije Kalezic verbannen naar de B-kern – nog niet ten einde is aan de Gaverbeek. “Habibou is een doodbrave jongen, die zich jammer genoeg gemakkelijk laat meeslepen. Francky zal wel op hem inpraten. Ik denk dat hij hem weer bij de les kan krijgen.”

Verdienen aan Maâzou

“Maâzou leeft al maanden toe naar de Africa Cup en wou hier vooral niet geblesseerd geraken. Ik geloof dat hij daar furore kan maken met Niger.” Het zou Essevee zeker niet slecht uitkomen. “Want we zijn van zijn club CSKA Moskou (Zulte Waregem huurt Maâzou van de Russen, red.) een percentage op de doorverkoop beloofd.”

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.