Zwevegemnaar Louis Verhelst wil weer prof worden

Louis Verhelst blijft mikken op een tweede profkans. “Maar dan moet ik wel eens van tegenslag gespaard blijven”, zegt de snelle man van het continentale Pauwels Sauzen-Vastgoedservice.

“Over mijn eerste seizoenshelft valt niet veel te zeggen. Ik liep bij een valpartij in Mol een zware hersenschudding op. Het was half mei toen ik herbegon. In juni had ik echter weer de goede pedaaltred te pakken. Zowel in Gullegem als Ruddervoorde zat ik aan boord van de kopgroep. Onlangs was ik nog vierde in Melle. Maar jammer genoeg werd ik diverse keren afgeremd door pech.”

Handblessure

Zaterdag liep hij bij een valpartij in de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré nog een handblessure op. “Mijn basisconditie is in orde. Vanaf nu zou het in stijgende lijn moeten gaan. Dat het niet gemakkelijk wordt om te promoveren, besef ik maar al te goed. Voorlopig waren er nog geen contacten. En dat is ook logisch, want ik heb nog geen enkele uitschieter gerealiseerd. Met een 15de plaats haal je geen verbintenis binnen.”

“Ik ben nog steeds voltijds bezig met wielrennen”

“De kans dat ik in mijn ploeg kan doorgroeien als prof, is zo goed als onbestaande. In ons team draait het voornamelijk om de veldrijders. Het zal van buitenaf moeten komen. Ja, ik geloof er nog altijd in. Vandaar ook dat ik nog geen job heb gezocht. Ik ben nog steeds voltijds bezig met wielrennen.”

“Geen idee hoe mijn wedstrijdprogramma er de komende weken en maanden uitziet. Wel staat vast dat ik maandag mijn opwachting maak in de profkoers in Dentergem”, besluit de intussen 26-jarige Louis Verhelst. (MVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.