Zwaardere Milaan-Sanremo en kasseienrit Tour spelen Dwars door Vlaanderen in de kaart

Vorig jaar won de Italiaan Oscar Gatto Dwars door Vlaanderen. © BELGA
Redactie KW

Dat zei koersdirecteur Guy Delesie maandagavond op de voorstelling van de 69ste editie van de voorjaarsklassieker, die op woensdag 26 maart wordt verreden. Een van de opvallendste namen aan de start is Alejandro Valverde.

De start- en aankomstplaats van Dwars door Vlaanderen blijven ongewijzigd: respectievelijk Roeselare en Waregem. Door wegwerkzaamheden in de Vlaamse Ardennen wordt de Berendries uit het parcours geschrapt en vervangen door de Taaienberg. Ook de Côte de Trieu wordt in tegenstelling tot de voorbije jaren niet beklommen.

Dé voorbereiding op Vlaanderens Mooiste

Toch blijft deze koers de geknipte voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen. En dit jaar blijkbaar ook op de kasseienrit in de Tour, want niemand minder dan de Spanjaard Alejandro Valverde komt in Waregem en omstreken proefdraaien op de kinderkopjes. Guy Delesie: “Bovendien speelt ook het zwaardere parcours van Milaan-Sanremo in onze kaart. Veel renners beseffen dat de Italiaanse klassieker voor hen te zwaar is geworden en geven de voorkeur aan Dwars door Vlaanderen, dat amper drie dagen later op de wielerkalender staat.”

Tussen Gent-Wevelgem en Ronde

Vanaf 2017 hoopt Flanders Classics, de organisatie die zes Belgische voorjaarsklassiekers overkoepelt, Dwars door Vlaanderen de woensdag tussen Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen op de kalender te krijgen. “We zitten daarvoor met de Internationale Wielerunie aan de onderhandelingstafel”, aldus Wim Van Herreweghe namens Flanders Classics. “We hebben niets tegen de Driedaagse De Panne, maar in het sterke rijtje Vlaamse voorjaarsklassiekers hoort geen rittenwedstrijd thuis.”

(TVW)

Lees hierover meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier