Zulte in 2021 aankomstplaats Baloise Ladies Tour

Pieter Willem

De slotrit van de Baloise Ladies Tour, opvolger van de BeNe Ladies Tour, zal volgend jaar op zondag 11 juli plaatsvinden in het Oost-Vlaamse Zulte.

De 7de editie van deze categorie 2.1-wedstrijd voor dames elite wordt in 2021 op donderdag 8 juli op gang geschoten in het Nederlandse Utrecht. De rittenkoers werd dit jaar geannuleerd wegens de coronacrisis.

Deze vierdaagse gaat ook volgend jaar van start in Nederland. De slotrit zal op zondag 11 juli, de Vlaamse feestdag, starten en aankomen in Zulte. Na een lus in de Vlaamse Ardennen zullen er in de eindfase meerdere plaatselijke ronden verreden worden.

Rijke wielertraditie

Zulte zou normaal in 2020 gastgemeente geweest zijn voor de zaterdagrit. Burgemeester Simon Lagrange en schepen van Sport Olivier Peirs zijn blij om, na de afgelasting in 2020, volgend jaar de finalerit te verwelkomen.

“Onze gemeente heeft een rijke wielertraditie. Jarenlang werd in deelgemeente Olsene de Omloop Het Volk en later de Omloop Het Nieuwsblad voor junioren georganiseerd. De laatste editie in 2010 werd gewonnen door Dylan Teuns. We zijn verheugd dat we elf jaar later opnieuw een topwielergebeuren in onze gemeente mogen verwelkomen.”

Wielerfeest

“Het feit dat de finale van de Baloise Ladies Tour in Zulte gereden wordt en we die dag dus ook de eindwinnaar zullen kennen, geeft extra uitstraling aan het evenement. Dit is een organisatie op maat van onze gemeente. We maken er een wielerfeest van en geven hiermee ook extra luister aan de Vlaamse feestdag”, stelt de burgemeester van Zulte, Simon Lagrange.

De Duitse Lisa Klein was in 2019 de laatste winnares van deze rittenkoers. Jolien D’hoore (2015 en 2016) en de Nederlandse Marianne Vos (2017 en 2018) wonnen de wedstrijd elk tweemaal. De Zweedse Emma Johansson schreef de eerste editie op haar naam.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.