4'38"

Het stond in de sterren geschreven, maar je moet het nog altijd kunnen én doen. Remco Evenepoel maakte op het BK voor juniores aan Lac de l'Eau d'Heure kipkap van de tegenstand. "Zorg dat je bij de start vooraan staat, want ik ga er meteen een lap op geven", had hij Vito Braet, de week ervoor zijn kamergenoot tijdens de Trophée Centre de Morbihan, toevertrouwd. Zo gezegd, zo gedaan. In de tweede ronde ging Evenepoel er echter alleen vandoor en na een solo van 91 km (!) telde hij 4'38" voorsprong op Braet, die hoopt op een EK-selectie. Nathan Decuypere, achtste en al vier jaar in het klimproject van de wielerbond, mag hoop koesteren voor het WK in Innsbruck. Ter vervollediging: donderdag had Evenepoel een onderhoud met Patrick Lefevere. De Vlaams-Brabander - getraind door een West-Vlaamse ex-marathonloper - zou vanaf 1 augustus stagiair worden bij het continentale Hagens Berman Axeon van Axel Merckx en op 1 januari 2019 (als 18-jarige!) zijn profdebuut bij Quick.Step maken. Reactie van Lefevere: "Ik zit al lang in de wielersport, maar heb nog nooit zo'n talent gezien."

1987

Sam Bennett won 3 ritten in de Giro. Niet slecht gedaan door de Ier met ... West-Vlaamse roots. Op 16 oktober 1990 zag hij immers het levenslicht in Wervik. Vader MichaëlBennett speelde vanaf 1987 bij Eendracht Wervik, tijdens de glorieperiode in 3de klasse. Na 7 jaar moest hij door een knieblessure stoppen en keerde hij met zijn gezin terug naar Ierland. Michaëls ploegmaat van weleer, Rik Masil, richtte enkele jaren geleden in Moorslede prompt een fanclub voor zoon Bennett op.

11.400

Zijn (door ziekte) mislukt voorjaar doen vergeten lukte nog niet, maar zijn 2de opeenvolgende eindzege in de Ronde van België bezorgde Jens Keukeleire wel de nodige gemoedsrust om op volle sterkte naar zijn 3de Tour toe te werken. Je zou voor minder: Jens reed immers de som van 11.400 euro aan prijzengeld bijeen. Zijn ploegmaats, verzorgers en mecaniciens zullen er wel bij varen. Jens zelf houdt intussen één datum strak in het achterhoofd: zondag 15 juli.

Het stond in de sterren geschreven, maar je moet het nog altijd kunnen én doen. Remco Evenepoel maakte op het BK voor juniores aan Lac de l'Eau d'Heure kipkap van de tegenstand. "Zorg dat je bij de start vooraan staat, want ik ga er meteen een lap op geven", had hij Vito Braet, de week ervoor zijn kamergenoot tijdens de Trophée Centre de Morbihan, toevertrouwd. Zo gezegd, zo gedaan. In de tweede ronde ging Evenepoel er echter alleen vandoor en na een solo van 91 km (!) telde hij 4'38" voorsprong op Braet, die hoopt op een EK-selectie. Nathan Decuypere, achtste en al vier jaar in het klimproject van de wielerbond, mag hoop koesteren voor het WK in Innsbruck. Ter vervollediging: donderdag had Evenepoel een onderhoud met Patrick Lefevere. De Vlaams-Brabander - getraind door een West-Vlaamse ex-marathonloper - zou vanaf 1 augustus stagiair worden bij het continentale Hagens Berman Axeon van Axel Merckx en op 1 januari 2019 (als 18-jarige!) zijn profdebuut bij Quick.Step maken. Reactie van Lefevere: "Ik zit al lang in de wielersport, maar heb nog nooit zo'n talent gezien."Sam Bennett won 3 ritten in de Giro. Niet slecht gedaan door de Ier met ... West-Vlaamse roots. Op 16 oktober 1990 zag hij immers het levenslicht in Wervik. Vader MichaëlBennett speelde vanaf 1987 bij Eendracht Wervik, tijdens de glorieperiode in 3de klasse. Na 7 jaar moest hij door een knieblessure stoppen en keerde hij met zijn gezin terug naar Ierland. Michaëls ploegmaat van weleer, Rik Masil, richtte enkele jaren geleden in Moorslede prompt een fanclub voor zoon Bennett op. Zijn (door ziekte) mislukt voorjaar doen vergeten lukte nog niet, maar zijn 2de opeenvolgende eindzege in de Ronde van België bezorgde Jens Keukeleire wel de nodige gemoedsrust om op volle sterkte naar zijn 3de Tour toe te werken. Je zou voor minder: Jens reed immers de som van 11.400 euro aan prijzengeld bijeen. Zijn ploegmaats, verzorgers en mecaniciens zullen er wel bij varen. Jens zelf houdt intussen één datum strak in het achterhoofd: zondag 15 juli.