Zico Waeytens verlengt contract bij Giant-Alpecin

© BELGA
Redactie KW

Ondanks zijn blessure en forfait voor Parijs-Roubaix was er vrijdagochtend toch goed nieuws over Zico Waeytens. De jonge renner (24) uit Ledegem koerst ook in 2017 en 2018 voor het Nederlandse Giant-Alpecin.

Waeytens maakte vorig jaar de overstap van Topsport Vlaanderen-Baloise naar de formatie van Iwan Spekenbrink en koerst er met veel plezier. “Ik heb hier de voorbije maanden heel veel geleerd“, zegt hij, “en ik koers hier ook graag. Het is een fijn team en ik ben vooral ook blij dat ik zo vroeg op het seizoen al een contractverlenging kan tekenen. Dat is een teken van vertrouwen van de ploeg. Ik kijk er naar uit om verder te groeien en me in het klassieke werk verder te specialiseren en ook mijn sprint verder te ontwikkelen.”

Dat was het goede nieuws voor Waeytens, maar zijn forfait wegens een blessure voor Parijs-Roubaix zit hem wel een beetje dwars. “Dat was een koers waar ik enorm naar uitkeek. Het zou mijn eerste deelname geweest zijn. John en ik zijn speciaal nog gaan verkennen in januari en kijk, nu missen we beiden deze koers. Dat is toch wel raar.”

Kuitblessure

Waeytens houdt aan zijn valpartij in de Ronde van Vlaanderen een blessure in de kuit over. “Pijnlijk”, zegt hij. “Het is een bloeduitstorting in de spier. Heel raar. Aan de buitenkant zie je niets, maar binnenin zit blijkbaar een bloeduitstorting van 2,5 cm. Het is een stekende pijn, heel vervelend. Ik hoop dat ik volgende week de Brabantse Pijl kan rijden, maar het zal moeilijk worden om die koers te halen”, beseft hij.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier