De 25-jarige Waeytens komt over van het Duitse WorldTour-team Sunweb en tekende voor één seizoen. "Ik heb niet lang moeten twijfelen om voor Veranda's Willems-Crelan te kiezen", legde de West-Vlaming uit op de website van zijn nieuwe werkgever. "Het is een ploeg die een duidelijke weg is ingeslagen en op termijn alleen maar zal groeien. Ze gaven mij meteen het gevoel dat ze volledig achter mij staan en dat het vertrouwen in mij groot is. Dat is voor een renner altijd een aangenaam gevoel. Volgend seizoen ligt er een mooi programma op mij te wachten. Zo zal ik mee het voorjaar betwisten met Wout van Aert en waarom niet eens mijn eigen kans wagen? Een Kuurne-Brussel-Kuurne moet me zeker liggen. Verder hoop ik ook in andere wedstrijden mijn snelle benen te kunnen tonen. De doelstelling is om volgend seizoen zo vaak mogelijk mee te spelen voor een podiumplaats of de overwinning."

Ook manager Nick Nuyens is enorm tevreden met de komst van Zico Waeytens. "Zico is met zijn 25 jaar nog een jonge renner, maar heeft al heel wat ervaring op het hoogste niveau. Afgelopen jaar verliep voor hem niet altijd even vlot, maar ik ben er zeker van dat we volgend seizoen de beste Zico Waeytens zullen zien. In het voorjaar zal hij een belangrijke rol spelen. Hij heeft in het verleden al bewezen dat hij dit soort wedstrijden aankan. Ook zijn snelle eindsprint kan zeker een wapen zijn. Voor de uitbouw van het team was de komst van Zico Waeytens erg belangrijk. We zijn dan ook verheugd dat hij volgend seizoen voor ons zal rijden."

Waeytens maakte in 2012 zijn profdebuut bij Topsport Vlaanderen. In 2015 stapte hij over naar Giant-Alpecin, de voorganger van Sunweb. De snelle Waeytens won vorig jaar een etappe in de Ronde van België, tot dusver zijn enige profzege.

(Belga)