Zevende zege voor Jens Vandenbogaerde bij elite zonder contract in Gullegem

Jens Vandenbogaerde werd druk omringd na zijn overwinning in Gullegem. © WO

Er kwamen 60 renners aan de start voor de 31e Grote Prijs Sportaproost E.H. Lahousse. Al vroeg in de wedstrijd vormde zich met Koen Demuynck, de Australiër Timothy Sellar, Dominique Baeckelandt, Vincent Baestaens en Ward Vander Meiren een kopgroep van vijf renners.

Na 40 km kregen ze het gezelschap van Louis Blouwe, de Amerikaan Frank Eamon en Maxime Farazijn. Half wedstrijd haakten ook Jo Maes en Jens Vandenbogaerde hun wagentje aan. Even kwamen de achtervolgers tot op 12 seconden maar de kloof zouden ze nooit meer dichten.

In de finaleronde kwam de Amerikaan Frank Eamon nog ten val en kwam lopend over de finish, achteraf woedend verhaal halend bij Jo Maes. Ondertussen had Jens Vandenbogaerde uit Nieuwkerke de maat genomen van cyclocrosser Vincent Baestaens terwijl Maxime Farazijn uit Vlamertinge derde eindigde.