Zeven koersen op één dag voor Gent-Wevelgem 2016

Redactie KW

Vanaf 2016 wordt zowel de Kattekoers als de dameswedstrijd Dwars door de Westhoek georganiseerd op de dag van Gent-Wevelgem.

In 2016 is dat Paaszondag, 27 maart. Door de samenwerking profileert Ieper zich nog meer als wielerstad. “Drie koninklijke verenigingen bezorgen ons stad Ieper een godsgeschenk, we zijn hen dan ook ongelooflijk dankbaar,” zegt burgemeester Jan Durnez.

In 2016 start de Kattekoers niet langer begin maart maar op de dag van Gent-Wevelgem. De wedstrijd voor de beloften en elite zonder contract en de wedstrijd voor de juniores starten in Ieper. Net als de dames elite. De koers voor de nieuwelingen verhuist naar Boezinge. Daar starten ook de dames nieuwelingen en de dames juniores, maar dus allemaal op één en dezelfde dag. De profwedstrijd Gent-Wevelgem blijft starten in Deinze en aankomen in Wevelgem. Alle wedstrijden worden internationaal gepromoot onder de naam van Gent-Wevelgem.

Zeven koersen op één dag voor Gent-Wevelgem 2016


De huidige benaming van de andere koersen wordt behouden op regionaal en lokaal vlak. Gent-Wevelgem wil met dit unieke project een stimulator zijn voor het jeugd-en wielrennen. “Met respect voor waardes en tradities,” weet Lode Vanlangendonck. Voorzitter van KBWB Tom Van Damme was uitermate trots op wat Gent-Wevelgem realiseerde. “Dit is werkelijk uniek en ongezien. We zullen hun jeugdwedstrijden alvast opwaarderen tot een Nations Cup.” De verschuiving van de verschillende wedstrijden naar één wedstrijddag bezorgt ook Heuvelland een hoogdag.

Ook burgemeester Lewyllie was zeer tevreden. “Natuurlijk omdat onze Kemmelberg nu 6 keer een passage zal zijn van renners. Maar ook omdat de uitstraling van Gent-Wevelgem een boost zal geven aan het jeugd-en dameswielrennen.” Gent-Wevelgem zal zo goed als zeker vanaf 2016 de Kemmelberg ook aan de steile kant, de kant van het Frans kerkhof in het parcours opnemen.

(MD/Foto EF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.