Zeno Durie start zondag als favoriet bij de 12-jarige aspiranten op het PK in Veurne

Zeno Durie verschijnt zondag als één van de topfavorieten aan de start van het PK in Veurne bij de 12-jarige aspiranten. De snelle man uit Avekapelle is als een komeet aan het seizoen begonnen met maar liefst drie overwinningen, één tweede en één derde plaats. De concurrentie is alvast gewaarschuwd.

Zeno Durie. (Foto Coghe) © Foto Coghe

“Veldrijden doe ik zelfs liever dan koersen op de weg”, vertelt de aspirant van het Team Mahieu-Kona-Vandermeeren. “Vooral in de modder leef ik me graag uit. Het mag dus best wat regenen zondag. Het is mijn doel om straks met de West-Vlaamse trui naar huis terug te keren. Een cross in eigen streek en ik ben deze week al het parcours gaan verkennen. Samen met Robin Alderweireld, een ploegmaat bij de elite zonder contract die de jongere renners wat traint en begeleidt. Iemand van wie we nog veel kunnen opsteken. Ook met mijn papa Stefaan, zelf een ex-renner, trek ik wel eens samen op pad. (lacht) Dan kan hij me nog net volgen.”

“Het is mijn doel om straks met de West-Vlaamse trui naar huis terug te keren”

Na de provinciale titelstrijd staat er meteen een nieuw kampioenschap op het programma van de crosser uit Avekapelle. In het zand van Lille wordt het BK voor aspiranten betwist en ook daar start hij met de nodige ambitie. “Ik zou er graag op het podium eindigen”, knikt Zeno. “Het zal niet gemakkelijk worden, maar ik wil er vol voor gaan. Hoeveel crossen ik dit seizoen nog hoop te winnen? Zoveel mogelijk”, knipoogt Zeno, die ook op de weg zijn mannetje staat. Zo boekte hij vorig seizoen liefst negen zeges, aangevuld met een rits ereplaatsen. (BVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.