Zege voor Australiër Lucas Plapp in 73ste Grote Prijs Oscar Naert in Oostende

© Foto Coghe
Redactie KW

Donderdagavond pakte het Feestcomité Konterdam Oostende uit de 73ste editie van de Grote Prijs Oscar Naert, een avondcriterium op een gesloten parcours voor eliterenners zonder contract en beloften. Er stonden 40 ronden op het programma, goed voor 70km.

Het werd een geanimeerde wedstrijd, met veel demarrages voor de premies. Op het einde ontsnapten zeven renners, die sprintten voor de zege. De Australiër Lucas Plapp toonde zich de sterkste voor zijn landgenoot Jarrad Drizners. Kenny Constant (Ichtegem) werd derde en Giel Bruyneel (Waregem) vierde.

Winnaar Lucas Plapp is niet de eerste de beste. Hij pakte in 2018 zilver op het WK Tijdrijden voor Juniores. Momenteel is hij, samen met negen landgenoten, voor een maand op stage in Geraardsbergen. Hij bereidt zich voor op de Olympische Spelen.

(FRO)

Uitslag:

1. Lucas Plapp (Aus) de 70 km in 1u40:26

2. Jarrad Drizners (Aus)

3. Kenny Constant

4. Kevin Lava

5. Timothy Claeys; 6. Bryan Verdoolaeghe; 7. Giel Bruyneel; 8. Brent Van Duren; 9. Cédric Defreyne; 10. Joeri Calleeuw; 11. Ciske Aneca; 12. Jochen Deweer; 13. Jari Carpentier; 14. Tuur Deprez; 15. Berre Delesie; 16. Nick Vandenberghe; 17. Frederik Toortelboom; 18. Arne Verfaillie; 19. Michael Jonckheere; 20. Jeroen Huysser

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier