Zdenek Stybar trekt in het tussenseizoen het veld in

Vorig seizoen nam Zdenek Stybar ook deel aan enkele crossen. Voor de Tsjech de ideale voorbereiding op het wegseizoen. © belga
Redactie KW

Zdenek Stybar zal zich in het veld klaarstomen voor het nieuwe wielerseizoen. Hij komt onder andere aan de start van de cross in Bredene. Dat heeft zijn team Deceuninck – Quick-Step woensdag laten weten.

De 33-jarige Tsjech zal de komende weken deelnemen aan de ritten in Essen, Zonhoven, Sint-Niklaas, Zolder, Bredene, Loenhout, Diegem en Baal. Stybar kan terugblikken op een heel succesvol verleden in het veld. Hij pakte onder meer driemaal (2010, 2011 en 2014) de wereldtitel.

Ook voor aanvang van het voorbije seizoen dook Stybar het veld in. Dat bleek voor de Tsjech een prima voorbereiding op de voorjaarsklassiekers. Hij was nadien de beste in de Omloop Het Nieuwsblad en E3 Harelbeke.

“Ik ben heel blij dat ik weer in het veld kan rijden”, reageerde Stybar. “De veldritten passen niet alleen goed in mijn programma, de ambiance is er ook altijd top met een geweldig publiek. Ik heb hetzelfde doel als vorig jaar: me amuseren en me klaarstomen voor het nieuwe seizoen.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier