Na een rit van 189 kilometer van Gansingen naar Gstaad bleef de Deen een uitgedund peloton voor. De Australiër Michael Matthews (Team Sunweb) sprintte naar de tweede plaats, Yves Lampaert (Quick-Step Floors) werd derde. De Zwitser Stefan Küng (BMC) blijft leider.

De wedstrijd was amper op gang gevlagd of de vlucht van de dag was al een feit. Zes renners kozen het hazenpad en kregen meer dan zes minuten voorsprong van het peloton. Op de laatste klim van de dag, met de top op zo'n tien kilometer van de streep, spatte de kopgroep uiteen. De Fransman Nans Peters (AG2R) liet zijn medevluchters een voor een achter, maar in de afdaling kwam de Deen Christopher Juul-Jensen terug.

Even later moest Peters de rol vooraan lossen en trok Juul-Jensen solo naar de finish. De Deen bleef het uitgedunde peloton voor en won de rit. Acht seconden later sprintte Matthews naar de tweede plek, Lampaert werd derde.

Gele trui Stefan Küng blijft leider. Hij heeft in het klassement drie seconden voorsprong op zijn ploegmaats Greg Van Avermaet en de Australiër Richie Porte.

Woensdag staat de vijfde etappe op het programma. Dan moet het peloton over 156 kilometer van Gstaad naar Leukerbad met een aankomst boven op een klim van eerste categorie. De Ronde van Zwitserland eindigt zondag. Vorig jaar ging de eindzege naar de Sloveen Simon Spilak.

(Belga)

Na een rit van 189 kilometer van Gansingen naar Gstaad bleef de Deen een uitgedund peloton voor. De Australiër Michael Matthews (Team Sunweb) sprintte naar de tweede plaats, Yves Lampaert (Quick-Step Floors) werd derde. De Zwitser Stefan Küng (BMC) blijft leider.De wedstrijd was amper op gang gevlagd of de vlucht van de dag was al een feit. Zes renners kozen het hazenpad en kregen meer dan zes minuten voorsprong van het peloton. Op de laatste klim van de dag, met de top op zo'n tien kilometer van de streep, spatte de kopgroep uiteen. De Fransman Nans Peters (AG2R) liet zijn medevluchters een voor een achter, maar in de afdaling kwam de Deen Christopher Juul-Jensen terug. Even later moest Peters de rol vooraan lossen en trok Juul-Jensen solo naar de finish. De Deen bleef het uitgedunde peloton voor en won de rit. Acht seconden later sprintte Matthews naar de tweede plek, Lampaert werd derde. Gele trui Stefan Küng blijft leider. Hij heeft in het klassement drie seconden voorsprong op zijn ploegmaats Greg Van Avermaet en de Australiër Richie Porte. Woensdag staat de vijfde etappe op het programma. Dan moet het peloton over 156 kilometer van Gstaad naar Leukerbad met een aankomst boven op een klim van eerste categorie. De Ronde van Zwitserland eindigt zondag. Vorig jaar ging de eindzege naar de Sloveen Simon Spilak.(Belga)