Het startschot voor de vijfitgste Izegem Koers werd stipt om 14.30 uur gelost door Norbert Vandommele (81). De secretaris van Izegem Koers is er al vijftig edities bij. "Een mooie eer om dit te mogen doen. Vroeger had ik geen tijd om veel stil te staan bij die start, dit keer heb ik tijd gemaakt. Ik vind het een erkenning en geniet er volop van." Aan zijn zijde stond zijn vroegere buurman en oud-renner Roger Decock.

Samen zagen ze ook enkele kilometers verderop Yves Lampaert als eerste over de streep rijden. Norbert Vandommele had hierop gegokt. "Ook Tim Merlier zag ik als een kanshebber. Izegem Koers is een snelle koers. Er zitten lange rechte stukken parcours in. Geknipt voor die mannen." Uiteindelijk werd het dus Lampaert die het podium mocht delen met zijn teamgenoot Hodeg op de tweede plaats en Neilands als derde.

Nooit eerder was er zoveel sfeer en ambiance in de aankomstzone als bij deze vijftigste Izegem Koers. De supporters van Forza Lampaert zetten nog voor de aankomst de gezangen in. Hun renner kon er volop van genieten. Hij had een dermate voorsprong uitgebouwd dat hij rustig aan de eindstreep kon afstappen, de fiets boven de schouders tillen en zelfs nog enkele high fives aan supporters kon uitdelen. Het feest dat werd ingezet is nog lang niet afgelopen.

Kersvers voorzitter van Izegem Koers Lothar Feys heeft nachten wakker gelegen in de aanloop naar het evenement dat duizenden toeschouwers op de been brengt. "Dankzij de geoliede machine die iedereen die deel uitmaakt van het koerscomité vormt, is alles andermaal tot een goed einde gebracht. Het is een van de betere koersen geworden, zo niet de beste: betere renners, meer sponsors. Ik ben blij met wat hier verwezenlijkt is." En velen met hem...

Bekijk hier de volledige uitslag van Izegem Koers.

(FM)

Het startschot voor de vijfitgste Izegem Koers werd stipt om 14.30 uur gelost door Norbert Vandommele (81). De secretaris van Izegem Koers is er al vijftig edities bij. "Een mooie eer om dit te mogen doen. Vroeger had ik geen tijd om veel stil te staan bij die start, dit keer heb ik tijd gemaakt. Ik vind het een erkenning en geniet er volop van." Aan zijn zijde stond zijn vroegere buurman en oud-renner Roger Decock.Samen zagen ze ook enkele kilometers verderop Yves Lampaert als eerste over de streep rijden. Norbert Vandommele had hierop gegokt. "Ook Tim Merlier zag ik als een kanshebber. Izegem Koers is een snelle koers. Er zitten lange rechte stukken parcours in. Geknipt voor die mannen." Uiteindelijk werd het dus Lampaert die het podium mocht delen met zijn teamgenoot Hodeg op de tweede plaats en Neilands als derde.Nooit eerder was er zoveel sfeer en ambiance in de aankomstzone als bij deze vijftigste Izegem Koers. De supporters van Forza Lampaert zetten nog voor de aankomst de gezangen in. Hun renner kon er volop van genieten. Hij had een dermate voorsprong uitgebouwd dat hij rustig aan de eindstreep kon afstappen, de fiets boven de schouders tillen en zelfs nog enkele high fives aan supporters kon uitdelen. Het feest dat werd ingezet is nog lang niet afgelopen.Kersvers voorzitter van Izegem Koers Lothar Feys heeft nachten wakker gelegen in de aanloop naar het evenement dat duizenden toeschouwers op de been brengt. "Dankzij de geoliede machine die iedereen die deel uitmaakt van het koerscomité vormt, is alles andermaal tot een goed einde gebracht. Het is een van de betere koersen geworden, zo niet de beste: betere renners, meer sponsors. Ik ben blij met wat hier verwezenlijkt is." En velen met hem... (FM)