Yves Lampaert (Quick-Step Floors) was vorig jaar de beste in het drukkend warme Chimay, waar hij Victor Campenaerts (Lotto Soudal) op 38,1 kilometer 17 seconden aan de broek smeerde. Campenaerts kwam in Chimay ten val en is op revanche beslist, maar Lampaert is er op gebrand op om zijn titel te verlengen.

"Ik ga opnieuw voluit voor de titel. Campenaerts is zeker en vast een grote concurrent, net als Nathan Van Hooydonck en Laurens De Plus, maar ik geef mezelf toch ook weer een mooie kans", verklaarde de winnaar van Dwars door Vlaanderen.

Mildere temperaturen voorspeld

"Ik reed dit jaar twee keer in competitieverband op de tijdritfiets. Een eerste keer was dat in de Ronde van de Algarve, waar ik 23ste werd. In Parijs-Nice werd ik 26ste. Dat zijn niet de beste resultaten, maar een Belgisch kampioenschap kan je met die wedstrijden niet vergelijken. De tegenstand in de titelstrijd is niet zo groot. Vorig jaar was het echt snikheet in Chimay. Donderdag geven ze mildere temperaturen. Ik kan niet zo goed tegen de hitte, dus dat speelt wel in mijn voordeel. Ik verkende het parcours al. En dat ligt me. Ik kijk heel gemotiveerd uit naar donderdag."

Tom Devriendt opent om 15.02 uur de debatten. Titelverdediger Lampaert start er om 18.04 uur aan, twee minuten na Campenaerts.

(Belga)