Yves Lampaert verlengt met twee seizoenen bij Quick-Step Floors

Yves Lampaert zit sinds 2015 bij Quick-Step. © BELGA
Redactie KW

Belgisch kampioen Yves Lampaert heeft zijn contract bij Quick-Step Floors met twee seizoenen verlengd. “Yves heeft hier een mooi palmares opgebouwd, maar hij heeft sowieso nog enkele mooie prestaties voor ons in petto”, aldus algemeen manager Patrick Lefevere.

“Yves zit hier nu sinds 2015, maar hij blijft hard werken”, schreef de wielerploeg op haar website. “Hij is een van de peilers van onze formatie. Hij doet het overal goed, van grote rondes tot eendagswedstrijden. Dat laatste bewees hij door als lid van ons team Belgisch kampioen op de weg te worden.”

“Ik ben verheugd dat het team en ik de beslissing hebben genomen om mijn contract te verlengen, omdat ik me echt een deel van een groot gezin voel”, aldus Lampaert. “Bij deze ploeg heb ik het gevoel dat ik kan blijven groeien, en dat is belangrijk. Ze hebben door de jaren heen veel vertrouwen geschonken en dat betaal ik hen nu uit. Ik hou ervan hoe we de koers steeds kleuren door agressief te rijden en het de anderen moeilijk te maken.”

Mooie prestaties in petto

Ook algemeen manager Patrick Lefevere is gelukkig met de contractverlenging. “Yves is dit jaar 27 geworden. Hij heeft hier een mooi palmares opgebouwd en heeft bewezen dat hij een echte teamspeler is. Ik weet zeker dat Yves nog enkele mooie prestaties voor ons in petto heeft. Het doet me goed te weten dat hij nog twee jaar ons shirt zal dragen”, aldus de 63-jarige West-Vlaming.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier