Bondscoach Rik Verbrugghe neemt Tim Wellens, Yves Lampaert en Tim Declercq in zijn wegritselectie op voor het WK wielrennen in Yorkshire (22-29 september). Dat heeft de Belgische wielerbond maandag laten weten. Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Dylan Teuns en Remco Evenepoel waren eerder al zeker van een WK-ticket.

Verbrugghe onthulde vorige week zijn vijf eerste namen voor het WK. Voor de drie laatste renners wilde de bondscoach wachten tot de wedstrijden in Montreal en Quebec afgelopen waren, net als de Vuelta. "De koersen in Canada hebben een soortgelijk parcours als in Yorkshire en zullen me prima indicaties geven", legde Verbrugghe toen uit. "Ik heb al contact opgenomen met de betrokken renners, en ze weten dat ze in aanmerking komen voor het WK. Ze moeten me nu voor een selectie overtuigen."

De mannen werken hun wegrit (284,5 km) op zondag 29 september af in en rond Leeds. Laurens De Plus, Laurens De Vreese, Jasper Stuyven en Sep Vanmarcke zijn de reserves voor de wegrit.

Wellens eindigde in Quebec als negende. Nadien werd de Lotto Soudal-renner vierde in Montreal. Lampaert finishte afgelopen augustus op het EK nog op de tweede plaats. In de Ronde van Duitsland werd hij derde. Declercq, zijn teammaat bij Deceuninck-Quick Step, was de voorbije weken aan zet in de Vuelta in dienst van zijn ploeg.

De wielerbond liet voorts nog weten dat Ann-Sophie Duyck om medische redenen niet kan aantreden in de tijdrit. Zij zal niet vervangen worden. Voor de wegrit moet ook Kaat Hannes om medische redenen verstek laten gaan.

(BELGA)

Bondscoach Rik Verbrugghe neemt Tim Wellens, Yves Lampaert en Tim Declercq in zijn wegritselectie op voor het WK wielrennen in Yorkshire (22-29 september). Dat heeft de Belgische wielerbond maandag laten weten. Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Dylan Teuns en Remco Evenepoel waren eerder al zeker van een WK-ticket. Verbrugghe onthulde vorige week zijn vijf eerste namen voor het WK. Voor de drie laatste renners wilde de bondscoach wachten tot de wedstrijden in Montreal en Quebec afgelopen waren, net als de Vuelta. "De koersen in Canada hebben een soortgelijk parcours als in Yorkshire en zullen me prima indicaties geven", legde Verbrugghe toen uit. "Ik heb al contact opgenomen met de betrokken renners, en ze weten dat ze in aanmerking komen voor het WK. Ze moeten me nu voor een selectie overtuigen."De mannen werken hun wegrit (284,5 km) op zondag 29 september af in en rond Leeds. Laurens De Plus, Laurens De Vreese, Jasper Stuyven en Sep Vanmarcke zijn de reserves voor de wegrit.Wellens eindigde in Quebec als negende. Nadien werd de Lotto Soudal-renner vierde in Montreal. Lampaert finishte afgelopen augustus op het EK nog op de tweede plaats. In de Ronde van Duitsland werd hij derde. Declercq, zijn teammaat bij Deceuninck-Quick Step, was de voorbije weken aan zet in de Vuelta in dienst van zijn ploeg. De wielerbond liet voorts nog weten dat Ann-Sophie Duyck om medische redenen niet kan aantreden in de tijdrit. Zij zal niet vervangen worden. Voor de wegrit moet ook Kaat Hannes om medische redenen verstek laten gaan.(BELGA)