Yves Lampaert looft teamwerk van Quick-Step Floors

Yves Lampaert is een tevreden man na de eerste etappe in de Tour. © BELGA
Redactie KW

Yves Lampaert maakt zijn debuut in de Tour de France en mocht in de eerste rit al meteen juichen met Fernando Gaviria. “We hebben hier vandaag onze verantwoordelijkheid genomen”, sprak de Belgisch kampioen na afloop. “Dan is het mooi dat Fernando het ook afmaakt.”

“Super hé”, zuchtte de Ingelmunsternaar aan de streep in Fontenay-le-Compte. “Op het eind zaten we nog met vijf of zes man vooraan. Iedereen ging er vol voor om Fernando naar de overwinning te loodsen. Vooraf hadden we het roadbook goed bestudeerd en we wisten wat er ons te wachten stond in het slot. We kenden de rotondes uit ons hoofd en dan weet je dat het één lang lint wordt op het eind. Om eerlijk te zijn: we zaten iets te vroeg al helemaal op kop, maar finaal draaide het toch goed uit en doen we de perfecte lead-out voor Fernando. Geweldig toch, dit is teamwerk.”

“We gaan die trui verdedigen, uiteraard”, stelde hij. “Zondag volgt opnieuw een sprint en dan is er maandag de ploegentijdrit. We zijn hier met een stevig ploegje hardrijders, dus ook daar moeten we voluit onze kans gaan. Of ik dan het geel kan pakken? Ik draag nu ook al een mooie trui. Laat ons eerst genieten van deze zege.”

(BELGA)