Yves Lampaert kijkt met realisme uit naar debuut in ploegentijdrit: “Voetjes op de grond”

© BELGA
Redactie KW

In 2014 waren Pieter Serry en Julien Vermote de Belgische nieuwkomers in de selectie van Etixx-Quick Step voor het WK ploegentijdrit. Deze keer maakt Ingelmunsternaar Yves Lampaert zijn debuut op zondag 20 september.

Zijn tweede plaats op het Belgisch kampioenschap tijdrijden leverde Yves Lampaert geen windeieren op. Hij werd, naast Jurgen Van den Broeck, door bondscoach Carlo Bomans geselecteerd voor het WK tijdrijden in Richmond. Hij maakt ook deel uit van de ploeg van Etixx-Quick Step, die op zondag deelneemt aan het WK ploegentijdrit. “Ik kijk er naar uit”, aldus de renner uit Ingelmunster. “Het is een lastige, maar mooie discipline en ik ben trots dat ik de selectie heb gehaald.”

Lampaert was een van de vier renners die vorige week maandag deelnam aan de training in Ursel. “Het was lastig op momenten, ik heb heel veel bijgeleerd”, klonk het. “Als je eens met de ploeg traint, leer je jezelf inschatten ten opzichte van de andere renners in het team. Tony Martin en Michal Kwiatkowski zijn echt wel een stuk sterker dan mij. Als zij de kop nemen in de tijdrit, voel je dat verschil meteen. Het is niet dat ik met schrik afreis naar dat WK, maar ik ben wel realistisch en ik ga me ook niet overschatten. Je kan misschien vooraf wel denken dat je lange aflossingsbeurten kan doen, maar als je dan met zo’n kleppers in een team zit, zelfs op training, moet je met de voetjes op de grond blijven. Ik hoop mijn dingen te kunnen doen voor de ploeg.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier