In Riemst reed de West-Vlaming een tijd van 10:19, 20 seconden trager dan de Deense vliegmachine Sören Kragh Andersen. Voor Yves Lampaert was dit toch een opsteker na zijn zware val in Milaan-Turijn waar hij een sleutelbeenbreuk opliep. Na een lange revalidatie is Lampaert bijna opnieuw de oude.

"Ik had graag een nog betere tijd bijeen gereden maar als je weet waar ik vandaan kom, mag ik misschien wel tevreden zijn met dit resultaat", gaf Yves Lampaert na afloop mee. "Ik kom van ver na mijn sleutelbeenbreuk. Zo'n zestal weken kon ik bijna niets doen. Deze tijdrit was volle gas van bij het begin. Het is moeilijk om opnieuw de topvorm terug te vinden maar de benen worden wel alsmaar beter. Het is niet alleen op fysiek vlak moeilijk om weer op niveau te komen, ook mentaal kraakt er iets bij zo'n val en de bijhorende blessure. Ik heb er wel een goed oog in dat het zal lukken om rond de 95 procent van mijn capaciteiten te draaien in de komende klassiekers", besloot Yves Lampaert.

De sportdirecteur van Yves Lampaert, Wilfried Peeters, werd door de jury nog op de vingers getikt na deze individuele tijdrid. Peeters moet 500 Zwitserse frank ophoesten, omdat hij een inbreuk zou gemaakt hebben op het coronaprotocol.

(Belga)

In Riemst reed de West-Vlaming een tijd van 10:19, 20 seconden trager dan de Deense vliegmachine Sören Kragh Andersen. Voor Yves Lampaert was dit toch een opsteker na zijn zware val in Milaan-Turijn waar hij een sleutelbeenbreuk opliep. Na een lange revalidatie is Lampaert bijna opnieuw de oude. "Ik had graag een nog betere tijd bijeen gereden maar als je weet waar ik vandaan kom, mag ik misschien wel tevreden zijn met dit resultaat", gaf Yves Lampaert na afloop mee. "Ik kom van ver na mijn sleutelbeenbreuk. Zo'n zestal weken kon ik bijna niets doen. Deze tijdrit was volle gas van bij het begin. Het is moeilijk om opnieuw de topvorm terug te vinden maar de benen worden wel alsmaar beter. Het is niet alleen op fysiek vlak moeilijk om weer op niveau te komen, ook mentaal kraakt er iets bij zo'n val en de bijhorende blessure. Ik heb er wel een goed oog in dat het zal lukken om rond de 95 procent van mijn capaciteiten te draaien in de komende klassiekers", besloot Yves Lampaert. De sportdirecteur van Yves Lampaert, Wilfried Peeters, werd door de jury nog op de vingers getikt na deze individuele tijdrid. Peeters moet 500 Zwitserse frank ophoesten, omdat hij een inbreuk zou gemaakt hebben op het coronaprotocol.(Belga)